Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ

Ένας οδηγός για όλα τα σημαντικά λάιβ που θα γίνουν στην Αθήνα μέχρι και τον Μάιο

6' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες συναυλίες, οι σημαντικές, οι σπουδαίες, αυτές που βγάζουν τον κόσμο έξω από το σπίτι του και τον κάνουν να γεμίζει στάδια, κλαμπ, παραλίες, παβιγιόν και λοιπούς συναυλιακούς χώρους ξεκινούν, συνήθως, με την έναρξη των μεγάλων καλοκαιρινών φεστιβάλ – συνήθως αλλά όχι πάντα. 

Φέτος, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο, έχουμε μπροστά μας μια σειρά από ποικίλα και πολύ ενδιαφέροντα μουσικά events, που περιλαμβάνουν από τους Συνθετικούς στην Death Disco έως τη μετάκληση της Πάτι Σμιθ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και της Ολλανδο-Ιρανής σούπερ σταρ Σεβνταλίζα, λίγους μήνες μετά από τη συνεργασία της με την Γκράιμς και τη Μαντόνα, στο Gagarin 205. Επιλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες με χρονολογική σειρά.

2 έως 4 Φεβρουαρίου | Stegi.Radio Takeover στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-1
Nalyssa Green

Για τον εορτασμό των τριών χρόνων του Stegi.Radio, πάνω από 30 καλλιτέχνες (από το εξωτερικό, μουσικοί της νέας ελληνικής σκηνής, καταξιωμένα συγκροτήματα, παραγωγοί και ντιτζέι της νέας γενιάς) θα καταλάβουν όλους τους χώρους της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, επί τρεις ημέρες. Θα υπάρχουν τρεις σκηνές με ντιτζέι σετς, ζωντανές εμφανίσεις, προβολές και συνεντεύξεις, αλλά και ζωντανή αναμετάδοση. Για να αναφέρουμε λίγα μόνο από τα events, η Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα μετατραπεί σε κλαμπ, ενώ η Nalyssa Green και το Παιδί Τραύμα θα συμμετέχουν με λάιβ εμφανίσεις.

3 Φεβρουαρίου | Ο Πάουλ Καλκμπρένερ στο Γήπεδο του Τάε Κβο Ντο

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-2
Πάουλ Καλκμπρένερ

Με την υποστήριξη του μουσικού φεστιβάλ Primer, ο Βερολινέζος σούπερ σταρ της τέκνο σκηνής, που στα κομμάτια του τη συνδυάζει με στοιχεία από τη χάουζ και άλλα είδη ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, έρχεται για να παρουσιάσει ένα τρομερά δυναμικό λάιβ ντιτζέι σετ, με support acts τον Γερμανό DJ Hosh και τον Έλληνα DJ Nick JoJo.

9 Φεβρουαρίου | Ο Μαχμούτ Ορχάν στο Lohan

Ο Τούρκος ντιτζέι και παραγωγός, που στη μουσική του συνδυάζει τα μελωδικά ηλεκτρονικά beats με τις παραδοσιακές μελωδίες, έρχεται για ένα λάιβ έχοντας στη φαρέτρα του, μεταξύ άλλων, το άλμπουμ «One» (του 2018), που περιλάμβανε διασκευές. Από αυτό, το σινγκλ «6 days» είχε φτάσει στο #1 των επίσημων τσαρτ της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας.

10 Φεβρουαρίου | Οι Συνθετικοί στην Death Disco

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-3
Οι Συνθετικοί

Τι να πει κανείς για τους Συνθετικούς; Έχουν χτίσει έναν μύθο, έναν θρύλο κι ένα cult following όσο λίγοι καλλιτέχνες της εναλλακτικής-ηλεκτρονικής σκηνής στην Ελλάδα, οπότε κάθε λάιβ τους είναι, de facto, εμπειρία.

24 Φεβρουαρίου | Ο Pan Pan και ο Years of Youth στο Floyd

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-4
Ο Pan Pan και ο Years of Youth

Πέρυσι όλοι μιλούσαν για τον Pan Pan, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε (στις 19 Ιανουαρίου) το νέο του άλμπουμ, με τον Years Of Youth, που έχει τίτλο «Λύκοι στον Άρη». Το λάιβ τους στο Floyd δεν θα μείνει μόνο στην παρουσίαση του άλμπουμ αλλά θα περιλαμβάνει και κομμάτια από το ευρύτερο ρεπερτόριό τους, που είναι γεμάτο ηλεκτρονική ευφορία.

1-2 Μαρτίου | Η Λένα Πλάτωνος και ο Stergios T. στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-5
Η Λένα Πλάτωνος

Μετά από ένα όλο ενέργεια και ποίηση λάιβ στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Λένα Πλάτωνος, αυτή τη φορά μαζί με τον Stergios T., παρουσιάζει το νέο της μουσικό εγχείρημα στη Στέγη. Πρόκειται για τα μυσταγωγικά «Παραδοξιακά» της, στα οποία συνδυάζει τη μουσική παράδοση με τα συνθεσάιζερ και τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

11 Μαρτίου | Οι Tangerine Dream στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αυτό το λάιβ κι αν είναι άχαστο. Οι Tangerine Dream ιδρύθηκαν στο Βερολίνο το 1967, ενώ στην Ελλάδα έπαιξαν μία και μοναδική φορά, στον Λυκαβηττό, πριν από 41 χρόνια. Η πορεία τους υπήρξε κάπως παράλληλη με εκείνη των Kraftwerk, ενώ αποτελούν συγκρότημα αναφοράς για όλη την ηλεκτρονική μουσική, με το μέγεθος της επίδρασής τους να παραμένει ανυπολόγιστο. Στις αποσκευές τους έχουν το άλμπουμ «Raum» (που κυκλοφόρησε το 2022) και επικεφαλής τον Θόρστεν Κβέσνινγκ που αντικατέστησε τον ιδρυτή τους, Έντγκαρ Φρέσε, μετά από τον θάνατό του το 2015.

12-13 Μαρτίου | Ο Αντρέ Ριέ και η Johann Strauss Orchestra στο ΟΑΚΑ

Ο λαοφιλής σολίστ και η 60μελής Ορχήστρα του Γιόχαν Στράους σε μια συναυλία που απευθύνεται στους πολλούς λάτρεις της κλασικής μουσικής – και όχι μόνο.

14-15 Μαρτίου | Η Soundwalk Collective με την Πάτι Σμιθ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-6
Η Πάτι Σμιθ με τον Στέφαν Κρασνεάντσκι 

Η Soundwalk Collective, η πλατφόρμα σύγχρονης ηχητικής τέχνης του Στέφαν Κρασνεάντσκι και του Σιμόνε Μέρλι, συνεργάζεται με την Πάτι Σμιθ, που ο Κρασνεάντσκι τη συνάντησε τυχαία σε ένα αεροπλάνο. Με το «Correspondences» (Ανταποκρίσεις), το διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ τους, που θα παρουσιάσουν στη Στέγη και το οποίο ξεκίνησε πριν από μία περίπου δεκαετία, διατρέχουν μια πληθώρα γεωγραφιών και του φυσικού τους περιβάλλοντος, αποκαλύπτοντας ηχητικά χνάρια που άφησαν εκεί ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες, αλλά και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής πάνω τους.

23 Μαρτίου | Η Σtella στο Gagarin 205

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-7
Σtella

Η Σtella θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία του «Picking words», του πρώτου της σινγκλ, με μια συναυλία στο Gagarin 205, διατρέχοντας σταθμούς από το σύνολο της δισκογραφίας της, που ξεκινάει πολύ πριν βγει στο εξωτερικό αλλά και αφού μετατράπηκε σε οιονεί πριγκίπισσα μιας indie σκηνής που δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα.

4-5 Απριλίου | Ο Βίλε Βάλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο αλλοτινός μπροστάρης των HIM, ο ερμηνευτής του αξεπέραστου «Join me» (και μερικών ακόμα τραγουδιών που κάπου εκεί, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000, ράγιζαν τις καρδιές των μελαγχολικών και μη καρδιών), πέρυσι τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του υπό το όνομα VV, το «Neon Noir», και φέτος έρχεται για άλλη μια φορά στην Ελλάδα, που πολύ τον έχει αγαπήσει, σε Αθήνα (Fuzz) και Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθησή του.

19-20 Απριλίου | Οι Nothing But Thieves στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-8
Οι Nothing But Thieves

Πρόπερσι εμφανίστηκαν στο Eject και πέρυσι τον Ιούνιο το τέταρτο άλμπουμ τους, το «Dead Club City», έφτασε στο #1 του βρετανικού τσαρτ. Φέτος, έρχονται για δύο συναυλίες (η δεύτερη προστέθηκε μετά το sold out της πρώτης), στο πλαίσιο των Jameson Connects Μusic Sessions.

26 Απριλίου | Η Σεβνταλίζα στο Gagarin 205

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-9
Η Σεβνταλίζα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη μεταλλαγμένη γοητεία της Ολλανδο-Ιρανής σούπερ σταρ; Η Σεβνταλίζα έρχεται στην Ελλάδα στο απόγειο της καριέρας της, λίγο μετά από τις συνεργασίες της με τη Μαντόνα και την Γκράιμς, φέρνοντας μαζί της το τόσο μοναδικό σύμπαν που έχει δημιουργήσει όχι μόνο με τη μουσική και τις γεμάτες ημιτόνια ερμηνείες της, αλλά και με τα βιντεοκλίπ και τη φοβερή, απόλυτη σκηνική της παρουσία.

26 και 28 Απριλίου | Borderline Festival 2024, στη Στέγη

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-10
Sangre Nueva 

Ένα φεστιβάλ που έχει σχεδιαστεί για να διερευνήσει τις καταβολές, τις επιρροές και τις νέες εκφάνσεις της ποπ, της avantgarde, του black industrial και άλλων ρευμάτων, με το lineup να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους Sangre Nueva (το ντιτζέι τρίο των Florentino, Python και Kelman Duran που θεωρείται άχαστο, δυσεύρετο και ηχητικός θησαυρός), την Crystallmess, την Bambii, τη Rosa Pistola, τον Lamin Fofana και τους Aux88.

25 Μαΐου | Οι Πυξ Λαξ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας στο Καλλιμάρμαρο

Κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει το αδιαχώρητο στο Καλλιμάρμαρο, όπως έγινε πέρυσι με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι που αναμένεται, καθώς οι Πυξ Λαξ θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους υπό τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας, ένα πείραμα που έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει, με επιτυχία, από αρκετούς καλλιτέχνες.

30 Μαΐου | Οι Rammstein στο ΟΑΚΑ

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-11
Οι Rammstein

Συνεχίζοντας τη Rammstein Stadium Tour τους, που ξεκίνησε το 2019 και από πέρυσι έχει πάρει σβάρνα την Ευρώπη, οι Γερμανοί εκπρόσωποι της ιντάστριαλ μέταλ σκηνής έρχονται ξανά στην Ελλάδα, 14 χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο Terra Vibe. Πόσοι και πόσοι δεν περιμένουν να τους ακούσουν να λένε το «Amerika»;

31 Μαΐου | Οι Still Corners στο Gagarin 205

Οι συναυλίες που περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ-12
Οι Still Corners

Τον Μάιο θα έχει κυκλοφορήσει το επερχόμενο άλμπουμ του βρετανο-αμερικανικού dream pop ντουέτου (το «Dream Talk», που θα γίνει διαθέσιμο στις 5 Απριλίου) και αυτό που αναμένεται είναι ένα λάιβ γεμάτο στυλ, κομψότητα, συναίσθημα και ένταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή