Η ντίβα της ποπ που κατακτά την παγκόσμια αγορά του κρασιού

Η ντίβα της ποπ που κατακτά την παγκόσμια αγορά του κρασιού

Μια γυναικεία ιστορία σε χρώμα ροζ με πρωταγωνίστρια την Κάιλι Μινόγκ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα άρχισαν ένα απόγευμα μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα, όταν γυρνώντας σπίτι είχα μεγάλη διάθεση για ένα αφρώδες κρασί, αλλά δεν είχα διάθεση τόσο νωρίς για αλκοόλ. Από το αδιέξοδο με έβγαλε ένα δώρο από τους καλούς μου φίλους της εταιρείας Genka και των Cellier που δεν είχα ανοίξει: Ροζέ κρασιά της ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ και ανάμεσά τους το Sparkling Rosé 0%, ένα ροζέ ξηρό αφρώδες χωρίς αλκοόλ. Το πάγωσα στα γρήγορα και το άνοιξα παρά την επιφύλαξη που έχω για τα celebrity’s wines. Ωραίες φυσαλίδες, λουλουδένια και φραουλένια αρώματα στη μύτη και η έκπληξη να έρχεται με την πρώτη γουλιά: κομψό, ξηρό, «οινικό». Όπως ήταν φυσικό, το έψαξα και βρήκα ότι πρόκειται για ένα blend σταφυλιών από την Προβηγκία και πράσινου τσαγιού (!) από τα όρη Λιου Ντα στην Κίνα. Από κάθε φυτό διαλέγουν με προσοχή δύο φύλλα κι ένα μπουμπούκι και φτιάχνουν ένα δυνατό, συμπυκνωμένο εκχύλισμα, το οποίο αναμειγνύεται με τον μούστο, δίνοντάς του ξηρές τανίνες αλλά και πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το ισορροπημένο, ξηρό ροζέ, αφρώδες κρασί χωρίς αλκοόλ, με 22 θερμίδες στα 100 ml! Τι άλλο να ζητήσεις; Άλλωστε το υπογράφει η Κάιλι Μινόγκ, με τα 80 εκατομμύρια πωλήσεις σε δίσκους, τις 34 φορές στο top 10, με την ύψιστη τιμητική διάκριση του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων από τη Γαλλική Δημοκρατία, για τη συνδρομή της στον εμπλουτισμό της γαλλικής κουλτούρας. 

Η ντίβα της ποπ που κατακτά την παγκόσμια αγορά του κρασιού-1

Πίσω στο 2017, η Μινόγκ, θέλοντας μια country έμπνευση για το άλμπουμ Golden, βρίσκεται στο Νάσβιλ του Τενεσί. «Ήταν μια αφόρητα ζεστή και πνιγηρή από την υγρασία βραδιά», λέει η ίδια. «Δειπνούσαμε έξω και πίναμε Whispering Angel για να δροσιστούμε. Λατρεύω τα απαλόχρωμα ροζέ κρασιά με τις μεσογειακές μνήμες που τα συνοδεύουν. Τι ωραία που θα ήταν να είχα κι εγώ ένα τέτοιο δικό μου κρασί, σκέφτηκα». Τρία χρόνια αργότερα, σε συνεργασία με την Benchmark Drinks, ανήμερα στα 52α γενέθλιά της, η Κάιλι ανοίγει το πρώτο μπουκάλι με το πρώτο ροζέ κρασί της: 80% Carignan και 20% Cabernet Sauvignon σταφύλια από τις ακτές της νότιας Γαλλίας, τρυγημένα τη νύχτα και οινοποιημένα με τις οινολάσπες (σήμερα το εν λόγω κρασί το βρίσκετε ως Signature Rose). «Δεν παριστάνω τον ειδικό στα κρασιά», λέει η ίδια. «Ξέρω όμως τι μου αρέσει και τι όχι. Δεν μου αρέσουν τα σάκχαρα στο κρασί. Μου αρέσει η πολυπλοκότητα, αλλά όχι τα βαριά κρασιά. Θέλω να έχουν ένα μεσαίο σώμα και μια ιδιαίτερη πινελιά που να τα κάνει γοητευτικά». 

Με πολλαπλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Gold από το Drinks Business Wine Awards, τα κρασιά της Κάιλι Μινόγκ έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να κατακτήσουν την κορυφή σε πωλήσεις ροζέ στην Αγγλία! Στην Ελλάδα εισάγονται από την Genka πέντε ετικέτες με την υπογραφή της: Ανάμεσά τους, απαλό ροζέ Προβηγκίας, Prosecco Rosé, κρεμώδες Chardonnay από την Αυστραλία και το περί ου ροζέ χωρίς αλκοόλ, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τάκη Βλαχογεωργακόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, γνωρίζει αφάνταστη επιτυχία. Συμπληρώνω ότι, όσο κι αν ηχεί πολιτικά μη ορθό, είναι ένα θαυμάσιο κοριτσίστικο κρασί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή