Τα Τερατοκουτάκια

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Τερατοκουτάκια είναι κάτι ασχημούτσικα και σκανδαλιάρικα πλάσματα που ζουν στους υπονόμους της πόλης Τυρογεφύρι, μέσα σε κούτες. Παρά τη γλίτσα τους, δεν παύουν να είναι αξιαγάπητα. Μάλιστα έχουν αναλάβει, από μωρό, την ανατροφή ενός αγοριού, του Αυγά, όταν ο πατέρας του για διάφορους λόγους δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Οι κάτοικοι του Τυρογεφυριού, σε αντίθεση με τους ήρωές μας που ζουν από τα σκουπίδια, είναι εμμονικοί με την καθαριότητα, την τάξη και τη φινέτσα. Μοναδική παραφωνία η λατρεία τους για τα δύσοσμα τυριά, με προ-εξάρχοντα τον Ασπροκάπελο Λόρδο Παρμεζάνα.

 

Τα Τερατοκουτάκια-1

Πώς μπλέκονται αυτοί οι δύο κόσμοι;

Οι κάτοικοι της πόλης είναι πεπεισμένοι πως τα Τερατοκουτάκια σκοτώνουν μωρά. Αυτή την τρομακτική και ψευδή φήμη την έχει διαδώσει ένας μοχθηρός τύπος, ο Κοκκινοκάπελος Αρπάχτρας, με την ελπίδα να εξαφα-νίσει τα ιδιόρρυθμα Τερατοκουτάκια. Νομίζει πως, αν σκοτώσει τα Τερατοκουτάκια, θα ανέλθει κοινωνικά και θα ενταχτεί στους Ασπροκάπελους, την καλή δηλαδή κοινωνία. Όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί η κόρη του Λόρδου, η Γουίνι, συναντά ένα βράδυ, κατά λάθος, τον Αυγά. Και τότε ξεκινά μια όμορφη, φανταστική περιπέτεια, γεμάτη χιούμορ, συγκίνηση και πολύ γέλιο.

Τα «Τερατοκουτάκια» σε αριθμούς

• Χρησιμοποιήθηκαν 190 κούκλες, 56 κάμερες, 892 φώτα, 79 σκηνικά για τις 26 τοποθεσίες της ταινίας, 20.000 χειροποίητα αντικείμενα και 200 κοστούμια. Μόνο το καπέλο του Λόρδου Παρμεζάνα φτιάχτηκε με 14 διαφορετικά υλικά.

• Οι εκφράσεις προσώπου είναι το Α και το Ω για ένα animation, γι’ αυτό δημιούργησαν 1.400.000 πιθανές εκφράσεις για τον Αυγά, 1.180.000 για τον Αρπάχτρα και 600.000 για τη Γουίνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή