Οι κούκλες πάνε… Μαιρηβή

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάρτινες και πάνινες, μικρές και μεγάλες κούκλες από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν για ακόμη μία χρονιά στην Αθήνα, για να παραστούν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, που πραγματοποιείται στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Ξεκίνησαν από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Χιλή, την Αργεντινή, την Αλγερία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία και έφτασαν στην Αθήνα για να σας πουν τη δική τους ιστορία μέσα από παραμυθένιες αφηγήσεις και παραστάσεις κουκλοθέατρου, μαριονέτας και θεάτρου σκιών. Ο Δεκέμβριος στο Εργαστήρι Μαιρηβή είναι αφιερωμένος σε παραστάσεις μαριονέτας από την Τσεχία και αφηγήσεις παραμυθιών από το Μαρόκο, ενώ ο Νοέμβριος σε κουκλοθέατρο από τη Χιλή. 

Συγκεκριμένα, ο πολυβραβευμένος David Zuazola από τη Χιλή θα σας δείξει πώς μπορεί να πετάξει κανείς με «Λερωμένα φτερά».

Η ιστορία αφορά ένα κορίτσι που γεννήθηκε με φτερά! Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι και τα ζώα σταμάτησαν να γεννιούνται. Η βλάστηση σταμάτησε να αναπτύσσεται και τα ποτάμια, οι λίμνες και η θάλασσα στέρεψαν. Τότε οι άνθρωποι, για να επιβιώσουν, έφτιαξαν ένα χωριό με ό,τι είχε απομείνει. Σε εκείνο το χωριό γεννήθηκε το κορίτσι της ιστορίας. Ένας θρύλος λέει ότι πρόκειται είτε για άγγελο που θα σώσει τον κόσμο είτε για κακό πνεύμα που θα τον καταστρέψει εντελώς. Και ενώ οι άνθρωποι του χωριού είναι έντρομοι, εμφανίζεται ένας μυστηριώδης ταξιδιώτης, ο οποίος τους λέει: «Θα πάρω το κορίτσι υπό την προστασία μου μέχρι να γίνει 16 χρόνων. Αν είναι άγγελος, θα την αφήσω να κάνει το έργο της. Αν είναι κακό πνεύμα, θα το κατα-στρέψω». • 14/11 στις 9 μ.μ. • 15 και 16/11 στις 5 μ.μ.

«Τα μαγικά σεντούκια»

Στη νέα κουκλοθεατρική παράσταση του Μαιρηβή, μια όμορφη, έξυπνη και προκομμένη κοπέλα θεριεύει τη ζήλια της μητριάς και της ετεροθαλούς αδελφής της. Θα τη διώξουν από το σπίτι, όμως ύστερα από μια σειρά δοκιμασιών, η κοπέλα ανταμείβεται απλόχερα από τη ζωή. Το μήνυμα του παραμυθιού; Ο αγώνας στη ζωή είναι αναπόφευκτος. Όμως, αν κανείς δε λιγοψυχήσει και αντιμετωπίσει απτόητος απρόσμενες και συχνά άδικες δοκιμασίες, τότε κυριαρχεί σε όλα τα εμπόδια και στο τέλος αναδεικνύεται νικητής. • Κυριακή στις 12 μ. • καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

 

Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή