O Σέρλοκ Χολμς στο μουσείο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Σέρλοκ Χολμς, ο διάσημος ντετέκτιβ που επινόησε ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ το 1887, εξακολουθεί να είναι ένας από τους εμβληματικούς ήρωες της βρετανικής λογοτεχνίας και ίσως ο πιο αγαπημένος. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι επισκέπτες της νέας έκθεσης του Μουσείου του Λονδίνου, που είναι αφιερωμένη στον πανέξυπνο ήρωα.

Η έκθεση «The Man Who Never Lives and Will Never Die» συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες, τουρίστες και μη, που είναι φανατικοί θαυμαστές του Σέρλοκ. Άλλωστε, ο διάσημος ντετέκτιβ εξακολουθεί να λαμβάνει καθημερινά γράμματα από αυτούς στη φανταστική διεύθυνσή του, 221B Baker Street. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου, είναι η μεγαλύτερη για τον Σέρλοκ Χολμς που έχει διοργανωθεί τα τελευταία 60 χρόνια και χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο παρουσιάζει τα βιβλία που έχουν γραφτεί για τον ήρωα, το δεύτερο το Λονδίνο κατά τη βικτοριανή εποχή, δηλαδή την περίοδο που έζησε ο ήρωας, και το τρίτο τα αντικείμενα που «περιγράφουν» την εικόνα του, όπως το καπέλο, η πίπα και η κάπα του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή