ΤΑΞΙΔΙΑ

Γαστρονομική υπερπαραγωγή

Γαστρονομική υπερπαραγωγή

Μετά από ριζική ανακαίνιση, το Palacio Chiado στη Λισαβόνα, ένα παλάτι του 1781 όπου συναθροίζονταν αριστοκράτες, bon vivants και μποέμ προσωπικότητες της εποχής, συνδυάζει σήμερα τη γαστρονομική εμπειρία με πληθώρα καλλιτεχνικών δρώμενων.

Στις εντυπωσιακές ψηλοτάβανες σάλες του θα βρείτε επτά χώρους εστίασης με την υπογραφή του σεφ Manuel Boia. Οι τοιχογραφίες, τα βιτρό και κάθε διακοσμητική λεπτομέρεια συντηρήθηκαν με σεβασμό και οι αίθουσες συνδυάζουν το μοντέρνο με το διαχρονικό. Στο ισόγειο η μεγάλη σάλα ονομάστηκε The Dawn Lounge Bar και προσφέρεται  για χαλαρό ποτό μετά τη δουλειά.

gastronomiki-yperparagogi0
Όσοι προτιμούν το κρασί επιλέγουν τη Sala das Sabinas. (Φωτογραφία: Francisco Nogueira/www.francisconogueira.com)

Στην Confeitaria do Palacio σερβίρονται κλασικά πορτογαλέζικα γλυκά, ενώ για τα signature coctails του μπαρ Junot θα πάτε στο φουαγέ του πρώτου ορόφου, με το χρυσαφένιο άγαλμα ενός λιονταριού να κρέμεται σε ύψος 10 μ. Στη Sala das Sabinas θα βρείτε μια εκλεκτή λίστα κρασιών, κρύα πλατό και εξαιρετικά τάπας.

Στην αριστερή πτέρυγα του παλατιού, στις κουζίνες της Sala de Baile και της Sala Arabe δοκιμάστε ποικιλία γεύσεων, από ιταλικά πιάτα μέχρι οστρακοειδή.

palaciochiado.pt