Χριστούγεννα ξανά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αγαπημένη φίλη που ζει στη Βιέννη δεν μπορούσε να κρύψει τις προάλλες τη χαρά της για την επαναλειτουργία των πατροπαράδοτων χριστουγεννιάτικων αγορών της πόλης, μετά την ακύρωσή τους το 2020. Το ποστ της στο Facebook ακολούθησε πλήθος ενθουσιωδών σχολίων ακόμα και από ανθρώπους που ούτε στη Βιέννη ζουν ούτε την έχουν επισκεφτεί ποτέ την περίοδο των γιορτών. Προφανώς και δεν χρειάζεται να έχεις υπάρξει μάρτυρας της μοναδικής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας της αυστριακής πρωτεύουσας, για να συμμεριστείς την ικανοποίηση που φέρνει αυτή η πολυαναμενόμενη επιστροφή. 

Η προσμονή για τις γιορτές που έρχονται κρύβει μια ιδιαίτερη λαχτάρα, λες και σκοπεύουμε με κάποιον μαγικό τρόπο να τις χαρούμε αναδρομικά, δύο φορές σε μία: να πάρουμε το αίμα μας πίσω για την περσινή παύση και συγχρόνως να ζήσουμε το τώρα με όλο μας το είναι. Μικρή σημασία έχει το πού ακριβώς χωροθετεί ο καθένας από εμάς το δικό του στολισμένο σκηνικό. Είτε πρόκειται για τη φύση και τα όμορφα χωριά της ελληνικής υπαίθρου είτε για τις λαμπερές πόλεις του εξωτερικού που ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους εκδρομείς του Δεκεμβρίου, αυτά τα Χριστούγεννα έχουν ένα ξεχωριστό ειδικό βάρος. Μαζί τους δεν φέρνουν μόνο ζεστασιά και οικειότητα, αλλά και την επιθυμία για ταξίδια και εξωστρέφεια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή