Βιώσιμη γαστρονομία στο Horto στο Μιλάνο

Βιώσιμη γαστρονομία στο Horto στο Μιλάνο

Μία επίλεκτη ομάδα σεφ, βραβευμένων με αστέρια Michelin και άλλες διεθνείς διακρίσεις, αγάπη για τα εποχικά υλικά και σεβασμό για τις πρώτες ύλες, εγκατέστησαν το εστιατόριο τους Horto στην ταράτσα του συγκροτήματος The Madelan και μας προσκαλούν να μας μυήσουν στη φιλοσοφία της βιώσιμης γαστρονομίας.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Horto καλωσορίζει το καλοκαίρι στην ταράτσα του συγκροτήματος The Medelan στην πλατεία Cordusio στο κέντρο της πόλης. Το εστιατόριο, που θυμίζει τα μεσαιωνικά Horti Conclusi, δηλαδή τους χώρους πρασίνου μέσα στα μοναστήρια που ήταν αφιερωμένοι στην καλλιέργεια σπάνιων φυτών, προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια εμπειρία αισθήσεων. Ο μικρόκοσμός του προβάλλει ένα διεθνές μοντέλο συνέργειας που συνδυάζει την αγάπη για το φαγητό με τον σεβασμό στις πρώτες ύλες, επιλέγοντας αυστηρά εποχικά υλικά από φάρμες που απέχουν έως μία ώρα από το Μιλάνο. Στην ίδια φιλοσοφία, τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά ‒ για παράδειγμα, το δάπεδο έχει επενδυθεί με ξυλεία από παλιά βαρέλια. Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ Norbert Niederkofler, πρωτοπόρος της βιώσιμης φιλοσοφίας, Executive Chef ο Stefano Ferraro και Head Chef ο Alberto Toè. hortorestaurant.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή