Μαθαίνοντας τη ζωή στον δρόμο

Μαθαίνοντας τη ζωή στον δρόμο

Το λεύκωμα του φωτογράφου Rob Hammer με τίτλο Roadside Meditations, εκδόσεις Kehrer Verlag, μας ταξιδεύει στις πολιτείες της Δυτικής Αμερικής και σε τοπία που έχουν πάντα θέμα τον δρόμο.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μακρά παράδοση των Αμερικανών λογοτεχνών, καλλιτεχνών, εικονοποιών που καταγράφουν την κουλτούρα δρόμου της τεράστιας χώρας τους, έρχεται να προστεθεί και ο φωτογράφος Rob Hammer με το «Roadside Meditations», ένα σκληρόδετο λεύκωμα 128 σελίδων. Ο Hammer, μέσα από 75 έγχρωμες φωτογραφίες, παρουσιάζει μια γνώριμη, τρυφερή αλλά και λίγο μελαγχολική όψη των ΗΠΑ, με τοπία της Γιούτα, του Κολοράντο, της Αριζόνα, της Καλιφόρνια, του Όρεγκον και της Νεβάδα, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ο δρόμος. Είτε μιλάμε για έναν καλοστρωμένο αυτοκινητόδρομο με κίτρινη διαγράμμιση που περνάει κάτω από έναν τσιμεντένιο κόμβο είτε για μια φιδογυριστή επαρχιακή οδό που διασχίζει το βραχώδες τοπίο των μεσοδυτικών πολιτειών, όλοι οι δρόμοι του Hammer είναι άδειοι και σιωπηλοί, λειτουργώντας ως υπενθύμιση για μια πιο εσωστρεφή πτυχή της Αμερικής, που όμως σε μεγάλο βαθμό έχει καθορίσει τον χαρακτήρα των ανθρώπων και τον τρόπο ζωής εκτός των μεγάλων πόλεων. kehrerverlag.com 

Μαθαίνοντας τη ζωή στον δρόμο-1

Μαθαίνοντας τη ζωή στον δρόμο-2

Μαθαίνοντας τη ζωή στον δρόμο-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή