Η Ιταλία του 1900 στις σελίδες της Taschen

Η Ιταλία του 1900 στις σελίδες της Taschen

Το νέο λεύκωμα με τίτλο “Italy 1900 - A Portrait in Color” μας ταξιδεύει μέσα από μια όμορφη συλλογή εικόνων στη θαλασσινή Γένοβα και την πολύχρωμη Σικελία.

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ιταλία δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα. Η επιρροή της είναι τόσο μεγάλη στον υπόλοιπο κόσμο, που κατά κάποιον τρόπο ανήκει σε όλους μας. Το σκληρόδετο λεύκωμα «Italy 1900 – A Portrait in Color» (εκδ. Taschen) παρουσιάζει εικόνες από το νεότευκτο κράτος της Ιταλίας, μετά το κίνημα ενοποίησης αυτόνομων ιταλικών περιοχών (Risorgimento) του 19ου αιώνα. Μέσα από γκραβούρες και φωτογραφίες που έχουν τυπωθεί με την τεχνική της χρωμολιθογραφίας θα δείτε μια αγροτική Γένοβα στην οποία κυριαρχεί το θαλασσινό στοιχείο, μια Ρώμη με μνημεία ανέγγιχτα από τον χρόνο που παραπέμπουν στο αρχαίο της παρελθόν, μια Σικελία εύφορη και πολύχρωμη. Μια συλλογή εικόνων, δηλαδή, που συνθέτουν ένα πανόραμα ομορφιάς προκειμένου να ανυψωθεί το εθνικό φρόνημα. taschen.com

Η Ιταλία του 1900 στις σελίδες της Taschen-1

Η Ιταλία του 1900 στις σελίδες της Taschen-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT