Καλιφόρνια: Περίπτερο οινογευσίας διά χειρός Olafur Eliasson

Καλιφόρνια: Περίπτερο οινογευσίας διά χειρός Olafur Eliasson

To Vertical Panorama Pavilion είναι ο χώρος για δοκιμές κρασιών που σχεδίασαν ο καλλιτέχνης Olafur Eliasson και ο αρχιτέκτονας Sebastian Behmann για το οινοποιείο Donum Estate.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καλλιτέχνης Olafur Eliasson και ο αρχιτέκτονας Sebastian Behmann υπογράφουν έναν χώρο οινογευσίας διαφορετικό από τους άλλους: ένα καλειδοσκοπικό περίπτερο, φτιαγμένο από 832 πάνελ πλαστικοποιημένου γυαλιού, αφιερωμένο στις δοκιμές κρασιών του Donum Estate. Στις εκτάσεις του οινοποιείου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις κοιλάδες Νapa και Sonoma, οι επισκέπτες, εκτός από τo να περιηγηθούν στους βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες, όπου καλλιεργούνται οι ποικιλίες Pinot Noir και Chardonnay, μπορούν επίσης να θαυμάσουν μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές γλυπτών στον κόσμο με περισσότερα από 50 έργα καλλιτεχνών, όπως οι Louise Bourgeois, Ai Weiwei, Doug Aitken, Yayoi Kusama και El Anatsui. «Η ιδέα για το Vertical Panorama Pavilion γεννήθηκε έπειτα από μια βόλτα στα αμπελοτόπια. Πίναμε Pinot Noir και οι ακτίνες του ήλιου είχαν δημιουργήσει ένα υπέροχο φάσμα χρωμάτων από πάνω μας. Η πρισματική εγκατάσταση μόλις μας είχε αποκαλυφθεί», αναφέρουν ο Eliasson και οι ιδιοκτήτες, Mei και Allan Warburg. thedonumestate.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή