Έξι νέα στέκια για κοκτέιλ στο Λονδίνο

Έξι νέα στέκια για κοκτέιλ στο Λονδίνο

Στην αενάως εξελισσόμενη βρετανική πρωτεύουσα, έξι νέα μπαρ έρχονται να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη διασκέδαση.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεοαφιχθέντα cocktail και wine bars, all-day στέκια σε ανερχόμενες γειτονιές και ανανεωμένοι κλασικοί προορισμοί μας θυμίζουν ότι το Λονδίνο συνεχίζει να δημιουργεί τάσεις, προσαρμοζόμενο πάντα με ευελιξία στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η ούτως ή άλλως ενδιαφέρουσα γαστρο-οινική σκηνή του γίνεται τώρα ακόμα πιο ελκυστική, δίνοντας νέο νόημα στη διασκέδαση. 

The Connaught Bar  

Διαχρονικός προορισμός για τα διάσημα Dry Martini του, το The Connaught Bar –που περιλαμβάνεται σταθερά στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο- ανακαινίστηκε πρόσφατα. Στεγάζεται στο ξενοδοχείο The Connaught Hotel στην αριστοκρατική συνοικία Mayfair και διακρινεται για το σοφιστικέ στυλ του. (the-connaught.co.uk)

Έξι νέα στέκια για κοκτέιλ στο Λονδίνο-1
Lucy Wong 

Lucy Wong 

Σε ένα καθαρά λονδρέζικο σκηνικό στο West End, με κτίρια του 18ου και 19ου αιώνα, ήρθε να προστεθεί ένα cocktail bar με ασιατικές επιρροές. To Luci Wong βρίσκεται επί της οδού Rathbone Place στη συνοικία Fitzrovia, περιοχή γεμάτη γκαλερί, ξενοδοχεία, καφέ και παλιομοδίτικες παμπ. Κομψό και ατμοσφαιρικό, με τα φωτιστικά-φανάρια να διαχέουν απαλό φως στον χώρο, σερβίρει instagram-ικά κοκτέιλ. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει κλασικές προτάσεις -Shanghai 75, Cherry Blossom Manhattan, Eastern Sour-, όπως επίσης μια ενημερωμένη λίστα με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, μπίρας –σε μπουκάλι και ποτήρι-, καθώς και μη αλκοολούχων ποτών. Από πιάτα ξεχωρίζουν τα Dim Sum, πάντα φρέσκα και γευστικά, ενώ υπάρχουν και επιλογές για χορτοφάγους. (lucywong.co.uk)

Έξι νέα στέκια για κοκτέιλ στο Λονδίνο-2
Florattica 

Florattica 

Πρόσφατη άφιξη στον 11ο όροφο του Canopy by Hilton hotel στο Est End, το Florattica Rooftop ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα στην πόλη. Το εσωτερικό του, μια εικαστική αναπαράσταση της φύσης με «ανθισμένη» οροφή και πολύχρωμες ταπετσαρίες εμπνευσμένες από μοτίβα του 17ου αιώνα, συναγωνίζεται τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σε φαγητό και ποτό. Τα κοκτέιλ –κάποια χωρίς αλκοόλ-, είναι επιμελημένα με φροντίδα από τους mixologists και εμπνευσμένα από τα λουλούδια που κοσμούν τον χώρο, ενώ συνοδεύονται ιδανικά από μικρά πιάτα με κρέας ή ψάρι που ετοιμάζονται με εποχικά προϊόντα και ικανοποιούν όλα τα γούστα. (floratticalondon.co.uk)    

Έξι νέα στέκια για κοκτέιλ στο Λονδίνο-3
Diddy’s 

Diddy’s  

Βρίσκεται στην περιοχή Hackney και είναι ένα χαλαρό καφέ-μπαρ όπου πρωταγωνιστούν η καλή μουσική, η τέχνη και το ντιζάιν. Σερβίρει ποιοτικά ποτά και φαγητό σε προσιτές τιμές. Για όποιον δεν νιώθει έτοιμος για νέες γαστρονομικές εμπειρίες, προτείνει τα toasties, ενώ εξίσου δελεαστικό είναι το πλατό αλλαντικών-τυριών που συνοδεύεται από φρούτα, ντιπ, κράκερ κ.λπ. Είναι ιδανικό για ένα χαλαρό brunch ή μια βραδιά με φίλους. (diddys.co.uk)

Έξι νέα στέκια για κοκτέιλ στο Λονδίνο-4
Diogenes the Dog

Diogenes the Dog 

Με το 40% των κρασιών της κάβας του να έχει αγοραστεί απευθείας από παραγωγούς, το νεοαφιχθέν Diogenes the Dog στην περιοχή Elephant & Castle αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στον χώρο της οινογευσίας στο Λονδίνο. Ξύλο στην επίπλωση, πέτρα στους τοίχους και πολλά φυτά δημιουργούν ένα χαλαρό περιβάλλον για να απολαύσετε την πλούσια συλλογή από αφρώδη, οργανικά, λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά. Μιλήστε με τον σομελιέ και αφήστε τον να σας βοηθήσει να βρείτε τι αξίζει να δοκιμάσετε ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. (diogenesthedog.co.uk

Έξι νέα στέκια για κοκτέιλ στο Λονδίνο-5
Viajante 87 

Viajante 87 

Με επικεφαλής τον βραβευμένο ως Καλύτερο Έλληνα bartender Πάνο Κανατσούλη, το νέο στέκι του Notting Hill αυτοπροσδιορίζεται ως Mexican-Japanese cocktail bar. Χρησιμοποιώντας καινότομες τεχνικές από τα κλασικά μέχρι τα signature cocktails -βασισμένα 100% στην αγάβη- προσφέρει γεύσεις που ταξιδεύουν θαμώνες και επισκέπτες από το Τόκυο μέχρι την Τουλούμ. (viajantebar.com)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή