Τσάλις Γουέλ: Ο βρετανικός κήπος της γαλήνης

Τσάλις Γουέλ: Ο βρετανικός κήπος της γαλήνης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βόλτα σε έναν από τους πιο όμορφους δημόσιους κήπους της Αγγλίας θα μπορούσε κανείς να ονειρευτεί σαν δώρο για τον εαυτό του αυτή την άνοιξη. Είναι ιδανική περίοδος για να επισκεφτείτε το Τσάλις Γουέλ ένα από τα αρχαιότερα πηγάδια της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Σάμερσετ ανάμεσα στο θρυλικό Τορ της πόλης Γκλάστονμπερι και του Λόφου Τσάλις, περιτριγυρισμένο από πανέμορφους κήπους και περιβόλια με μηλιές. Για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια υπήρξε ένας χώρος όπου οι άνθρωποι αναζητούσαν γαλήνη και έμπνευση.

Αυτή την εποχή οι κήποι είναι ανθισμένοι και ανοιχτοί στο κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα (Chilkwell Street, Glastonbury). Φυσικό είναι σε έναν τέτοιο χώρο συνδεδεμένο με τη μυστικιστική παράδοση της Αγγλίας να πραγματοποιούνται υψηλού επιπέδου συναντήσεις και σεμινάρια για θεραπευτές αλλά και όσους αναζητούν έναν τόπο για να διαλογιστούν ή απλώς να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Εχει ενδιαφέρον ότι οι εκδηλώσεις δεν αρκούνται σε σχετικά θέματα αλλά διευρύνονται με βραδιές μουσικής και ποίησης υπό το φως των κεριών το καλοκαίρι στους κήπους. Επίσης υπάρχουν δωμάτια για όσους επιθυμούν να μείνουν για ένα διάστημα αν και οικογένειες με παιδιά για ευνόητους λόγους μπορούν να φιλοξενηθούν μόνο έως δύο νύχτες.

Ιστορικά να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την κέλτικη μυθολογία το νερό της πηγής του Τσάλις Γουέλ συμβολίζει το αίμα του Χριστού που ξεπήδησε από το έδαφος όταν ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας έθαψε ή έπλυνε το Δισκοπότηρο. Για άλλους τα νερά της πηγής απλώς συμβολίζουν τα δώρα της φύσης στους ανθρώπους. Πάντως όλοι όσοι έχουν επισκεφτεί τους κήπους έχουν να λένε για τη βαθιά ηρεμία που σου μεταδίδουν. Η ομορφιά τους δεν περιγράφεται… Ανάμεσα στα πιο ξεχωριστά σημεία η ιαματική πηγή, τα μονοπάτια με τα αρχαία έλατα, το καταφύγιο για τις βροχερές ημέρες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή