Νότια Αγγλία, καλοκαίρι βγαλμένο από τα παραμύθια

Νότια Αγγλία, καλοκαίρι βγαλμένο από τα παραμύθια

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτές τις μέρες η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά. Επιστρέφω στον τόπο που μεγάλωσα…». Το γράμμα μιας φίλης που ταξιδεύει έπειτα από πολλά χρόνια με προορισμό την πατρίδα της, ένα πανέμορφο μικρό χωριό στη νότια Αγγλία, ζωντάνεψε στη μνήμη μου έναν πραγματικά παραδεισένιο τόπο. Αρκεί να έχεις πάει μια απογευματινή βόλτα στα μαγικά δάση του New Forest στη νοτιοανατολική Αγγλία, σ’ αυτήν την καταπράσινη έκταση που εναλλάσσεται με λιβάδια όπου κατοικούν ελεύθερα πόνι, ελάφια και άλλα άγρια ζώα και πουλιά, για να εκτιμήσεις την ομορφιά της περιοχής. Μονοπάτια σκεπασμένα με απαλή χλόη και βρύα που χάνονται μέσα στις φυλλωσιές σε οδηγούν εκεί που δεν το περιμένεις σε μυστηριώδεις λίμνες ή σκιερά ξέφωτα στη μέση του δάσους. Οσο για το καλοκαίρι δεν το συζητάμε. Η διοργάνωση πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά και μεγάλους μέσα στη φύση και η σειρά των μικρών ξενοδοχείων που μοιάζουν με κουκλόσπιτα κάνει το Νιου Φόρεστ ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές.

Εκδρομές

Νότιος Αγγλία, πόλεις που αγαπώ πολύ: Bournemouth, Winchester, Salisbury, από τις πιο μεγάλες. Lymington, Milford on Sea, από τις πιο μικρές. Ενα όνειρο, όλες τους.

Πρόταση: Με βάση ένα από τα πολλά και υπέροχα bed & breakfast στο Μίλφορντ ον Σι εκδράμετε σε γειτονικές πόλεις και περιοχές, οι προτάσεις αναρίθμητες. Για τους πιο κουρασμένους δεν χρειάζονται μετακινήσεις. Ιδέα για βόλτα: Περιπλάνηση στο χωριό του οποίου τα σπίτια είναι χτισμένα δίπλα στο δάσος του Νιου Φόρεστ (οπότε οι φράχτες των κήπων τους ανοίγουν σε αυτό…). Love lane, ένα μυστικό μονοπάτι που σε οδηγεί σ’ έναν πολύ ήσυχο δρόμο με όμορφα bungalows, το καθένα έχει το όνομά του. Οι κάτοικοι του χωριού ευγενικοί, αρκετοί κυκλοφορούν με ποδήλατο, σε χαιρετούν πάντα με ένα χαμόγελο. Πάμε θάλασσα, με κατεύθυνση από την οδό Sea Lane και φτάσαμε στον ωκεανό. Μια χαρά το μπάνιο όταν έχει καλό καιρό, μπαίνεις και στη θάλασσα παρόλο που είναι παγωμένη και γεμάτη φύκια, η αίσθησή της όμως είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία. Χαριτωμένα μαγαζιά πουλούν παγωτά και ice lollies (σημαντική λεπτομέρεια: μπορείτε να νοικιάσετε με την ημέρα ένα δικό σας ξύλινο σπιτάκι/καμπίνα, τα λεγόμενα huts, από τα πολλά που βρίσκονται γύρω από την παραλία, με κουζινούλα, καρέκλες και τραπέζι για να περάσετε μια καταπληκτική μέρα). Απέναντι ακριβώς, στην άλλη άκρη του ορίζοντα, το νησάκι Isle of Wight. Θυμηθείτε D.H Lawrence «The Trespasser».

Για το βράδυ μια λίγο χλιδάτη πρόταση, δείπνο στο South Lawn Hotel με το πολύ ωραίο αγγλικής εξοχής περιβάλλον, σέρβις και φαγητό!

Στο κοντινό Λίμινγκτον υπάρχουν επίσης πολλά να κάνεις. Περπάτημα στoν κεντρικό του δρόμο High Street (όπου κάθε Σάββατο έχει μια μεγάλη αγορά με φρούτα, λαχανικά αλλά και αντίκες και vintage ρούχα) μέχρι το λιμανάκι του από το οποίο ξεκινούν ιστιοπλοϊκοί αγώνες. Στάσεις στα μαγαζιά (μεταξύ τους το Truffles με τα διαφορετικά είδη τσαγιού, σοκολάτας και γλυκών) και στη συνέχεια επίσκεψη σ’ ένα παραδοσιακό tea house με δαντελωτές κουρτίνες (για τσάι και scones με βούτυρο, μαρμελάδα φράουλα και double cream) η σε μια από τις πολύ παλιές παμπ του Λίμινγκτον με τη χαρακτηριστική τους ατμόσφαιρα. Για μονοήμερες εκδρομές μια πρόταση είναι το γοητευτικό Γουίντσεστερ με τους βοτσαλωτούς του δρόμους όπου μπορείτε να δείτε τη Στρογγυλή Τράπεζα του Αρθούρου και των Ιπποτών του ή το Σόλσμπερι με τον πολύ μεγάλο και ωραίο καθεδρικό του ναό μεταξύ άλλων. Αλλη ιδέα το πιο εμπορικό Bournemouth. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας σαντουιτσάκια και χυμούς για πικ νικ στα πάρκα που έχουν όλα αυτά τα μέρη. Καλοκαίρι στη νότια Αγγλία, θα σας μείνει αλησμόνητο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή