Ενα «σπίτι» για τους αδελφούς Γκριμ

Ενα «σπίτι» για τους αδελφούς Γκριμ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο Grimmwelt Kassel, επενδεδυμένο με ασβεστολιθικά τεμάχη, είναι χτισμένο στο Weinberg, έναν παλιό αμπελώνα κοντά στο κέντρο της γερμανικής πόλης Kassel.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kada Wittfeld Architektur, που επιμελήθηκε το σχεδιασμό του νέου μουσείου, αντιμετώπισε το κτίσμα σαν ένα γλυπτό μεγάλης κλίμακας, απόλυτα εναρμονισμένο με τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι αρχιτέκτονες αξιοποίησαν την κλίση του ανάγλυφου, «χώρισαν» το οικοδόμημα σε πέντε διαφορετικά επίπεδα και έδωσαν στην πρόσοψη το σχήμα μιας σκάλας που οδηγεί στην οροφή, από την οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει τη θέα προς το Karlsaue Park και την πόλη.

Το Grimmwelt, το οποίο διαθέτει πωλητήριο, καφέ, αίθουσες για τις μόνιμες συλλογές και χώρους φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων,  θα στεγάσει το αρχείο των αδελφών Γκριμ και θα αναδείξει όλες τις πτυχές του έργου τους.

Χειρόγραφες σημειώσεις και σπάνιες εκδόσεις, φιλμ, ηχητικά αποσπάσματα από αφηγήσεις παραμυθιών και διαδραστικά εκθέματα θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των θρυλικών παραμυθάδων. 

www.grimmwelt.de

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή