Λος Άντζελες by locals

6' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι κάτοικοι μας ξεναγούν στα αγαπημένα τους μέρη στη Μέκκα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

EIGHTYTWO

707 East 4th Place

T/+1 2136268200

Tρίτη-Πέμπτη 18.00-02.00, Παρασκευή 17.00-02.00, Σάββατο, Κυριακή 14.00-02.00

Κοκτέιλ: 11 €

Επιστρέψτε στην παιδική σας ηλικία με μια επίσκεψη στο EightyΤwo, τον «παράδεισο» των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην πόλη. Παραμένει δημοφιλές εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια, και μάλιστα έχει ακόμα παιχνίδια -που συνεχίζουν να λειτουργούν και είναι σε άριστη κατάσταση- από τη δεκαετία του 1970. Αν κουραστείτε παίζοντας PacMan ή στα νέα φλιπεράκια «Game of Τhrones» και «Walking dead», θα πιείτε μια μπίρα στο μπαρ ή θα πάρετε λίγο αέρα στην αυλή, συζητώντας με φίλους ή άλλους παίκτες. Αν μάλιστα έχετε στο μυαλό σας κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι στο οποίο θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, ρίξτε μια ματιά στο website του μαγαζιού (www.eightytwo.la) για να δείτε αν υπάρχει στο… προσφερόμενο μενού. Το EightyTwo βρίσκεται στην περιοχή Arts District, στο κέντρο του Λος Αντζελες, όμως δεν θα το «ξετρυπώσετε» εύκολα. Αναζητήστε το εγκαίρως στο Google Maps αν δεν θέλετε να χαθείτε στο δρόμο.

KRISTINA NIKOLS


ΚΡΙΚΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SANTA MONICA

Νότια της αποβάθρας της Σάντα Μόνικα

Καθημερινά, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου

Δωρεάν

Αμμος, κύματα, παραλία και… γυμναστική! Η επίσκεψη στην παραλία μετατρέπεται σε υπέροχη εμπειρία που συνδυάζει την αναζωογόνηση με την επαφή με τη φύση. Πού θα τα βρείτε όλα αυτά; Στην παραλία Original Muscle, νότια της αποβάθρας της Σάντα Μόνικα, υπάρχουν οι περίφημοι «κρίκοι γυμναστικής της Santa Monica». Θα ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας στην ενόργανη, αξιοποιώντας παράλληλα τις μπάρες και τα σχοινιά που θα βρείτε εκεί. Σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να το κάνετε και ίσως αποδειχθείτε πιο δυνατοί από ό,τι νομίζετε. Ο χώρος διαθέτει και παιδική χαρά. Τις Κυριακές ψάξτε την ομάδα Acro yoga, που ασκείται στο γρασίδι από αργά το μεσημέρι έως τη δύση του ηλίου. Δεν θα το μετανιώσετε!

KRISTINA NIKOLS


MELROSE TRADING POST

Melrose Avenue & Fairfax Avenue

Κυριακή 09.00-17.00

Εισιτήριο: 2,5 €

Αυτό το παζάρι, που πραγματοποιείται στο ανοιχτό πάρκινγκ ενός σχολείου, είναι η πεμπτουσία της Καλιφόρνιας. Θα ανακαλύψετε απίστευτα κομμάτια – από χειροποίητα αντικείμενα μέχρι τη «σαβούρα» που κάποιοι μάζεψαν από το δρόμο ή ξέθαψαν από την αποθήκη του σπιτιού τους. Θα περάσετε ώρες ψάχνοντας στους πάγκους των 250 πωλητών του, ανάμεσα σε στοίβες από φθηνά γυαλιά ηλίου, μεταχειρισμένα ρούχα και φωτογραφίες από άλλες εποχές. Υπάρχουν βέβαια και πραγματικοί θησαυροί, όπως πανάκριβα παλιά κοσμήματα, εύθραυστα κουζινικά ή πανέμορφα vintage έπιπλα. Συχνά στην αγορά φιλοξενούνται συναυλίες που καλύπτουν διαφορετικά μουσικά είδη – από τζαζ μέχρι φολκ. Διοργανωτής του Melrose Trading Post είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Greenway Arts Alliance, που προσφέρει τα έσοδα στο σχολείο που το φιλοξενεί. Με αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής υποτροφίες, ανακαινίσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και εμφανίσεις για τις σχολικές ομάδες.

RACHEL KOSSMAN


UPRIGHT CITIZENS BRIGADE

5919 Franklin Ave

Τ/+1 3239088702

Kάθε βράδυ

Εισιτήριο: 4,50 €

Ενα από τα πιο δημοφιλή θέατρα στο Χόλιγουντ για να δει κανείς εξαιρετικούς κωμικούς αυτοσχεδιασμούς. Και δικαιολογημένα, γιατί σε αυτόν τον μικρό χώρο φιλοξενούνται έξυπνες, πραγματικά αστείες παραστάσεις από καλούς κωμικούς και φερέλπιδες ηθοποιούς, που μια μέρα ίσως βρουν τη θέση τους στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ. Το εισιτήριο είναι ιδιαίτερα χαμηλό, συνήθως 4,50 € – μόνο μερικές σαββατιάτικες παραστάσεις έχουν είσοδο 9 €. Και μερικά tips για να μην πάτε απροετοίμαστοι: στην παράσταση «ASSSSCAT» το θέμα το προτείνει το κοινό, ενώ σε αυτήν με τον τίτλο «Facebook» το καστ αρπάζει δύο θεατές και συζητά μαζί τους το προφίλ τους, αυτοσχεδιάζοντας βάσει των αναρτήσεών τους! Ακόμη και αν έρθετε σε αμηχανία, να ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο!

RACHEL KOSSMAN


THE GROVE PARKING LOT

189 The Grove drive

T/+1 3239008080

Δευτέρα-Πέμπτη 10.00-21.00, Παρασκευή, Σάββατο 10.00-22.00, Κυριακή 10.00-20.00

Αν αναρωτιέστε γιατί σας προτείνω να επισκεφτείτε ένα πάρκινγκ, η εξήγηση είναι πολύ απλή: από την ταράτσα του θα έχετε την καλύτερη θέα στο Λος Αντζελες. Μια μέρα με καθαρή ατμόσφαιρα θα μπορέσετε να δείτε την ταμπέλα Χόλιγουντ, το ίδιο και τους γύρω λόφους. Η πανοραμική θέα καλύπτει τόσο τη γειτονιά Westwood όσο και το κέντρο της πόλης στα ανατολικά. Προσέξτε όμως, δεν είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε με τις ώρες, γιατί οι σεκιουριτάδες θα σας ζητήσουν να απομακρυνθείτε σύντομα. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες, κάντε μια-δυο φιλοσοφικές σκέψεις και επιστρέψτε στο πολύβουο L.A.

FRANCESCA MURRAY


THE BOILING CRAB

3377 Wilshire Boulevard #115

Τ/+1 2133892722

Δευτέρα-Παρασκευή 15.00-22.00, Σάββατο, Κυριακή 12.00-22.00

Κυρίως πιάτο: από 6 €

Πριν πάτε, φροντίστε να είστε αποφασισμένοι να γίνετε πάλι παιδιά και να λερωθείτε. Σε αυτό το εστιατόριο θαλασσινών κυριολεκτικά θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Το φαγητό το παίρνετε σε σακούλες, τα τραπεζομάντιλα είναι μιας χρήσης και οι πελάτες φορούν… σαλιάρες! Διαλέξτε πρώτα τα θαλασσινά σας -εγώ συνήθως παίρνω γαρίδες και τηγανητές πατάτες- και μετά τη σος που θέλετε – προσέξτε γιατί, όταν λένε καυτερό, πραγματικά το εννοούν. Τα Σαββατοκύριακα να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε στην ουρά ίσως μέχρι και δύο ώρες! Οι «μυημένοι» πελάτες, ωστόσο, μοιράζονται ένα μυστικό: παραγγέλνουν για έξω σε πακέτο και τρυπώνουν στο διπλανό καφέ, όπου παραγγέλνοντας ένα ποτό τρώνε εκεί και το γεύμα τους!

FRANCESCA MURRAY


ANNENBERG SPACE FOR PHOTOGRAPHY

2000 Λεωφόρος των Αστέρων

Τ/+1 2134033000

Τετάρτη-Παρασκευή και Κυριακή 11.00-18.00,

Σάββατο 11.00-19.30

Δωρεάν

Πρόκειται για ένα σχετικά καινούργιο αλλά όχι πολύ γνωστό μουσείο, που φιλοξενεί ενδιαφέρουσες εκθέσεις ψηφιακής και έντυπης φωτογραφίας, με κοινό χαρακτηριστικό την πολιτιστική τους αξία. Μια έκθεση που μου άρεσε πολύ ήταν η «Beauty Culture», που παρουσίαζε εικόνες από διαφορετικούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο. Η «Who Shot Rock & Roll» περιλάμβανε γνωστές φωτογραφίες διάσημων μουσικών, όπου μου τράβηξε την προσοχή μια απίστευτη πολαρόιντ με τη Μαντόνα σε κάποιο πάρτι. Στον εξωτερικό χώρο συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις και, πιο συχνά, συναυλίες. Πέρυσι είχα παρακολουθήσει τον Moby να μετατρέπει την αυλή του Annenberg σε τεράστια πίστα χορού!

JAMES HSIAO


THE VARNISH

118 E 6th Street

Τ/+1 2136229999

Καθημερινά 19.00-02.00

Κοκτέιλ: 10,70 €

Ενα διαμάντι που φέρει τη λάμψη της δεκαετίας του ’30. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του Cole’s, ενός ιστορικού diner που χρονολογείται από το 1908. Μπαίνοντας μέσα, θα νομίσετε ότι ταξιδέψατε πίσω στο χρόνο, ενώ το σκοτεινό και άνετο εσωτερικό με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους θα σας θυμίσει ένδοξες εποχές του Λος Αντζελες. Οταν όμως ανοίξετε αυτήν τη μικρή διακριτική πορτούλα στο πίσω μέρος, σας περιμένει το Varnish, ένα μικρό μπαρ με χαμηλό φωτισμό και αίσθηση πολύ ιδιαίτερη. Οι μπάρμεν, που μοιάζουν περισσότερο με… αλχημιστές, και οι σερβιτόρες φορούν ρούχα σε στυλ της δεκαετίας του 1930, με γιλέκα, τιράντες και πανέμορφα vintage φορέματα. Τα κοκτέιλ είναι απίστευτα, αρκεί να εξηγήσετε ποιο ποτό προτιμάτε. Οι καλύτερες μέρες είναι από Κυριακή έως Τρίτη, γιατί θα ακούσετε και απίθανη live τζαζ και μπλουζ μουσική.

CLAUDIA SCHWARZ


PERCH

448 S Hill Street

T/+1 23180221770

Δευτέρα-Τετάρτη 16.00-01.00, Πέμπτη, Παρασκευή 16.00-02.00, Σάββατο 18.00-02.00, Κυριακή 11.00-21.00

Brunch: 10,70 €

Μοντέρνο, κομψό εστιατόριο, με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και καλή γαλλική κουζίνα στην ταράτσα ενός ιστορικού κτιρίου του κέντρου της πόλης, με υπέροχη θέα. Μπαίνετε από τη Hill Street, ανεβαίνετε με το ασανσέρ στον 13ο όροφο, αλλάζετε ασανσέρ και βγαίνετε στον 15ο όροφο, κατευθείαν στο εστιατόριο. Διαθέτει εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και ένα δεύτερο μπαρ στην ταράτσα του 16ου ορόφου με θέα 360°. Το μενού του brunch, που σερβίρεται μόνο τις Κυριακές, είναι πολύ καλό. Συνήθως επιλέγω τα φρέσκα στρείδια και μία από τις νοστιμότατες σαλάτες τους και τα συνοδεύω με σαμπάνια. Εχουν επίσης φανταστικά κοκτέιλ – δοκιμάστε το My fair lady, με βότκα, κινόα, κράνμπερι, λάιμ και crème de peche.

CLAUDIA SCHWARZ


BETTY B DEARING TRAIL

3453 Fryman Road, Studio City

Καθημερινά, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου

Δωρεάν

Μια όμορφη βόλτα στη φύση, μακριά από τους θορυβώδεις δρόμους και τα πολυσύχναστα εστιατόρια της πόλης. Το σημείο εκκίνησης είναι στο δρόμο Fryman, από την πλευρά της κοιλάδας, στην περιοχή του Studio City. Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα και περνά μέσα από λόφους, συναντώντας την πράσινη απεραντοσύνη της κοιλάδας κάτω από δάση από μαύρες καρυδιές, που χαρίζουν ευχάριστη σκιά. Σε κάθε στροφή σάς περιμένουν υπέροχες εικόνες, αλλά όλα είναι ακόμη πιο ειδυλλιακά αν ακολουθήσετε το μονοπάτι την ώρα του δειλινού.

AMELIA RYNKOWSKA

(Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή