Διακοπές στη χώρα της ειρήνης

Διακοπές στη χώρα της ειρήνης

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεχωρίζει για την αλιευτική της παράδοση, την απομακρυσμένη θέση και την άγρια ομορφιά της, με τους παγετώνες, τις λίμνες, τους θερμοπίδακες και τα ηφαίστεια, όπως επίσης και για την έντονη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσάς της, αφού οι κάτοικοι του Ρέικιαβικ αγαπούν την ντόλτσε βίτα, γεμίζοντας τα δεκάδες μπαρ και κλαμπ της πόλης τους.

Πέρα από αυτά, όμως, υπάρχει κάτι ακόμα που χαρακτηρίζει την Ισλανδία, τοποθετώντας την ένα σκαλί πιο πάνω από τα υπόλοιπα κράτη του ανεπτυγμένου κόσμου: τα υψηλά ποσοστά ατομικής ασφάλειας, αφού η χώρα κατέκτησε για έκτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στην ετήσια λίστα του IEP (Institute of Economics and Peace), ενός think tank που «μετράει» την ειρήνη και την ευημερία στον πλανήτη.

Στη σχετική μελέτη προσμετρήθηκαν 24 παράγοντες (εισαγωγή και εξαγωγή όπλων, πληθυσμός φυλακών, βίαιο έγκλημα κ.ά.) και το σκορ της Ισλανδίας αποδείχτηκε εξαιρετικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή