ΤΑΞΙΔΙΑ

ΑΤΖΕΝΤΑ

dsc_6

Τήνος
Εσωτερικές διαδρομές (Έως 22/8/2017)

Με θέμα τον λαβύρινθο εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η «2η Μικρή Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης» στο χωριό Μουντάδος της Τήνου. Η έμπνευσή της προέρχεται από τις πορείες που σχηματίζουν τα σοκάκια στα κυκλαδίτικα χωριά. «Συνήθως είναι ελικοειδείς διαδρομές που τονίζονται από παρακάμψεις, αλλαγές πορείας και αδιέξοδα, αναγκάζοντας αυτόν που τα διασχίζει να επιβραδύνει ή και να σταματήσει. Αντίθετα ωστόσο από την κοινή ιδέα, ο λαβύρινθος δεν είναι δαιδαλώδης: δεν είναι τόπος όπου χάνεσαι, αλλά τόπος ανακάλυψης», σημειώνει η επιμελήτρια Mireille Lienard. Δέκα καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και ο Γάλλος L’ Atlas, καλλιτέχνης της street art, δημιουργούν έργα με ευθείες ή έμμεσες αναφορές στο θέμα της Μπιενάλε. Πληροφορίες στο τηλ. 6944-318033.


atzenta0

Καβάλα
Γιορτή πολιτισμού (Έως 27/8/2017)

Συμπληρώνοντας φέτος 60 χρόνια, το Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών, μουσικών και εικαστικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, ο θεσμός εγκαινίασε στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και στην περιοχή των Κρηνίδων ένα θεατρικό εργαστήρι αρχαίου δράματος με τιμώμενο πρόσωπο τον Θεόδωρο Τερζόπουλο και συμμετέχοντες σκηνοθέτες της νέας γενιάς από την Ελλάδα και την Αμερική. Ανάμεσα στις προτάσεις του φεστιβάλ είναι και η ομαδική έκθεση «Διονυσιακά», σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, με έργα που αποτυπώνουν τους μύθους του Διονύσου. www.philippifestival.gr


atzenta1

Πόρος
Περί ορίων (Έως 4/9/2017)

Είκοσι πέντε έργα, λάδια σε μεγάλο μέγεθος και μικρές ακουαρέλες, συνθέτουν το περιεχόμενο της έκθεσης «Re-emergence» του Γιάννη Αδαμάκου. Το συγκεκριμένο σώμα δουλειάς του καλλιτέχνη εντάσσεται στη φετινή θεματική της γκαλερί Citronne, «Tα Όρια». Ο σημαντικός Έλληνας εικαστικός ορίζει το χρώμα ως τη «μεθόριο» ανάμεσα στο υπάρχον και το φαντασιακό, το παρελθόν και το παρόν, το όνειρο και το βίωμα. Ένα βαθύ μπλε που ανασύρει από τη μνήμη εικόνες ατμοσφαιρικές, ελεύθερες από ρεαλιστικές αποτυπώσεις.  
www.citronne.com


atzenta2
Φωτογραφία: Άνδρος: ©Βασίλης Καβουρίδης

Άνδρος
Με έμπνευση από τον τόπο (Έως 28/8/2017)

Το «ΕΠΙΤΟΠΟΥ» γεννήθηκε το 2013 από Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες που στόχο είχαν τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης εικαστικής εμπειρίας σε συνεργασία με τους κατοίκους της Άνδρου στην ύπαιθρο. Έργα μεγάλης κλίμακας, φτιαγμένα με υλικά από το φυσικό περιβάλλον, εντάσσονται στο τοπίο και παραμένουν ελεύθερα στη θέαση επί δύο μήνες κατά μήκος της πεζοπορικής διαδρομής που διασχίζει «τους μπαξέδες» των Λειβαδίων, κοντά στη Χώρα. Οι εφήμερες αυτές εγκαταστάσεις πλαισιώνονται από προβολές, συναντήσεις, ξεναγήσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια. www.epitopou.com


atzenta3
Φωτογραφία:  Κύθηρα: ©Μανώλης Χάρος

Κύθηρα
Προσωπικές εντυπώσεις (Έως 5/8/2017)

Μόνιμος κάτοικος Κυθήρων, ο ζωγράφος Μανώλης Χάρος παρουσιάζει στην αίθουσα Follow your art στο Καψάλι την έκθεση «Τοπικά Προϊόντα 2», με έργα εμπνευσμένα από τις φυσικές ομορφιές, το φως και τη φυσιογνωμία του νησιού.
Πληροφορίες στο τηλ. 6973-639044.