Brunch για σεμινάριο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι brunch, είναι εμπειρία. Καταλαβαίνω ότι κανονικά έτσι θα έπρεπε να κλείνει αυτό το κείμενο – με το συμπέρασμα του συντάκτη. Όμως είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός μου, που θα μου επιτρέψετε, ελπίζω, αυτή την ανατροπή.

Φτάσαμε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με μια καλή φίλη, για να δοκιμάσουμε το νέο brunch που σερβίρεται κάθε Σαββατοκύριακο στο Winter Garden City Lounge: ένα μενού αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων, το οποίο επιμελείται ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του. Είχες και στο χωριό σου brunch; θα ρωτήσετε. Όχι με την «επίσημη» έννοια του συνδυασμού breakfast (πρωινό) και lunch (μεσημεριανό), που λανσαρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από κάμποσες δεκαετίες, αλλά είχαμε το δεκατιανό. Και ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που η μαμά είχε περισσότερο χρόνο, απολαμβάναμε τηγανίτες, κουλουράκια και κέικ, πίτες και τάρτες, αυγόφετες και καγιανά.

Το brunch που έχει σχεδιάσει ο Αστέριος Κουστούδης στη Μεγάλη Βρεταννία έχει μια τέτοια «σπιτική» αύρα και φροντίδα. Κι ας μην είναι καθαρόαιμο ελληνικό. Δεν το λέω ως κουσούρι αυτό, ήταν επιδίωξή του. «Στο ξενοδοχείο σερβίρουμε ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό – όχι με μία ούτε με δύο, αλλά με τέσσερις πίτες, για παράδειγμα», όπως εξηγεί ο ίδιος. «Για το brunch θέλαμε να συνδυάσουμε διεθνείς και εγχώριες γεύσεις, με κοινό παρονομαστή την ποιότητα των πρώτων υλών και την άρτια τεχνική παρασκευής των εδεσμάτων».

Και ο στόχος έχει επιτευχθεί, όπως συνειδητοποιεί κανείς από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Με το που καθίσαμε, στο τραπέζι μας έφτασε ένα καλαθάκι με χειροποίητα κρουασάν βουτύρου, ρολάκια πραλίνας φουντουκιού, τσουρέκι πολίτικο με μαστίχα (από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει), κέικ λεμονιού και σταφιδόψωμο μπενουατόν. Δίπλα τους, σπιτικές μαρμελάδες (με ράσμπερι και αστεροειδή γλυκάνισο, με πράσινο μήλο, μοσχολέμονο και μάραθο), κρέμα βανίλιας και μέλι καστανιάς. Παραγγείλαμε καφέ και από έναν χυμό Green, με σέλερι, σπανάκι, αγγούρι, λεμόνι και τζίντζερ.

Από τα ορεκτικά επιλέξαμε αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκοκκο σιτάρι και σέλερι, και ζεστή σαλάτα μανιταριών με χαμόν και αποξηραμένα φρούτα. Για το κυρίως συμπέσαμε στα αυγά μπενεντίκτ με αστακό και σος ολλαντέζ, αρωματισμένη με εσπεριδοειδή – αν και το πιάτο ημέρας (χειροποίητα ραβιόλια με πατάτα, πράσο, κατσικίσιο τυρί και τρούφα) φαινόταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Τα συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι γαλλική Σαμπάνια.

Όταν η γλυκύτατη σερβιτόρος έφτασε με τον πύργο των φρέσκων φρούτων και των επιδορπίων (ναι, πύργος, χωρίς υπερβολή), επιλεγμένων από τον Pastry Chef, Ευγένιο Βαρδακαστάνη, μας έπιασε απόγνωση. «Μην αγχώνεστε, μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στο σπίτι», μας πρόλαβε εκείνη. Πράγματι, φύγαμε με ένα κουτί στα χέρια, έχοντας δοκιμάσει όμως ήδη ένα δυο, και με την υπόσχεση σύντομα να επιστρέψουμε. Μόλις η πόλη βάλει τα γιορτινά της, εν όψει Χριστουγέννων, θα πρέπει να κάνουμε ξανά στον εαυτό μας ένα τέτοιο δώρο…

|| «Weekends at Winter Garden» στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Σάββατο & Κυριακή 11.00-14.00, www.grandebretagne.gr, 42 ευρώ/άτομο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή