Καθαρισμός προσώπου: Είναι απαραίτητος και το πρωί;

Καθαρισμός προσώπου: Είναι απαραίτητος και το πρωί;

Οι ειδικοί απαντούν για το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα του καθημερινού skincare

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καθαρισμός του προσώπου, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς κάνουμε σχεδόν μηχανικά με φοβερή συνέπεια κάθε μέρα. Ο λόγος; Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα του skincare, καθώς και ένα καίριο step της προσωπική υγιεινής, όπως και το βούρτσισμα των δοντιών. Μετά τον καθαρισμό, το δέρμα μας μένει καθαρό, φρέσκο και έτοιμο να απορροφήσει τα serum και τις κρέμες που θα εφαρμόσουμε.

Αν και τα μέχρι τώρα δεδομένα έκριναν τον πρωινό καθαρισμό εξίσου απαραίτητο με τον βραδινό, η νέα τάση του «skinimalism» (η εφαρμογή όσο το δυνατόν λιγότερων προϊόντων στο δέρμα) άνοιξε τη συζήτηση για το skip στον πρωινό καθαρισμό προσώπου. «Μην πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί. Αν δεν έχετε ακμή, παρακαλώ αποφύγετέ το», είπε χαρακτηριστικά η Αμερικανή αισθητικός @nicolecarolineskin σε ένα viral TikTok βίντεο, εξηγώντας στη συνέχεια πως το συχνό cleansing αφαιρεί από το δέρμα το φυσικό του φραγμό, διαταράσσει τον όξινο μανδύα, καθώς και το φυσικό μικροβίωμα. «Αν κάνετε double cleansing το βράδυ, μπορείτε απλά να ξεπλύνετε το πρόσωπο με κρύο νερό το πρωί», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή