Πράσινο ή μαύρο τσάι: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση;

Πράσινο ή μαύρο τσάι: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση;

Σίγουρα πρέπει να συνοδεύεται από έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αν όμως έχετε αμφιβολίες σχετικά με το ποιο από τα δύο πρέπει να επιλέξετε, εδώ βρίσκεται η απάντηση των experts

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πράσινο τσάι δεν βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά έχει μερικά επιβεβαιωμένα οφέλη όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της κοιλιακής φλεγμονής. Ωστόσο, τελευταία γίνεται επίσης λόγος για τις παρόμοιες ιδιότητες που μπορεί να έχει το μαύρο τσάι, κάτι που κάνει κάποιον να διστάζει να επιλέξει το ένα ή το άλλο, καθώς αναζητά ένα αντιφλεγμονώδες και καθαριστικό ρόφημα που βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών (βοηθά στη βελτίωση της πέψης και, κατά συνέπεια, στο πρήξιμο).

Για την κοιλιακή φλεγμονή το πιο αποτελεσματικό είναι…

Το πράσινο τσάι είναι πιο αποτελεσματικό από το μαύρο. Την εξήγηση δίνει η ομάδα διατροφής του ομίλου Marta Masi . «Το πράσινο τσάι έχει πιο καθαριστική δράση. Για φλεγμονές, πρήξιμο και κατακράτηση υγρών συνιστούμε περισσότερο το πράσινο τσάι, καθώς το μαύρο μπορεί να έχει στυπτική δράση, προκαλώντας δυσκοιλιότητα ή μεγαλύτερη ευερεθιστότητα του παχέος εντέρου», εξηγούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μαύρο τσάι δεν έχει πλεονεκτήματα όσον αφορά τον καθαρισμό – όπως το πράσινο τσάι – αλλά υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Αυτό σημαίνει ότι αν ψάχνετε για ένα χωνευτικό ρόφημα, το πράσινο τσάι είναι προτιμότερο.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή