Πώς να πλένετε τα σεντόνια σας για καλύτερο δέρμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Πώς να πλένετε τα σεντόνια σας για καλύτερο δέρμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Το σωστό πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά εάν έχετε ξηρό δέρμα. Η Vogue συγκέντρωσε τα tips σύμφωνα με τους experts που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε την υγεία της επιδερμίδας σας

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δερματολόγοι το τονίζουν, τα σεντόνια μας επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα της επιδερμίδας μας. Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Philip Tierno, το κρεβάτι φιλοξενεί βακτήρια, ακάρεα σκόνης, νεκρά κύτταρα, ιδρώτα και υπολείμματα καλλυντικών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του δέρματός μας.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να πλένετε τα σεντόνια σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, για να διατηρείτε μια λαμπερή επιδερμίδα σε καθημερινή βάση. Η επιλογή του υφάσματος είναι επίσης σημαντική: το μετάξι, για παράδειγμα, είναι ένας απαραίτητος σύμμαχος ομορφιάς γιατί έχει ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά. Τέλος, εάν έχετε ξηρό ή ατοπικό δέρμα, είναι καλύτερο να πλένετε τα ρούχα σας με ένα οικολογικό απορρυπαντικό, το οποίο περιέχει λιγότερα συντηρητικά και αλλεργιογόνες ουσίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή