Πρωινό: Τι πρέπει να περιλαμβάνει και τι όχι για μια σωστή διατροφή

Πρωινό: Τι πρέπει να περιλαμβάνει και τι όχι για μια σωστή διατροφή

Μιλήσαμε με τη διατροφολόγο Beatriz Larrea για τη σημασία της προετοιμασίας ενός πρωινού χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

“Το πρωινό δεν είναι επιδόρπιο”. Αυτή την φράση, ακούσαμε πρόσφατα από αρκετούς διατροφολόγους και μας είναι απαραίτητη για να διορθώσουμε το λάθος που κάνουμε όταν εισάγουμε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη στο πρώτο γεύμα της ημέρας και που αναπόφευκτα επηρεάζουν την υγεία και το βάρος μας. Η Βορειοαμερικανίδα διατροφολόγος Monica Reinagel αφιέρωσε ένα από τα podcast της Nutrition Diva και στην κατάχρηση που γίνεται στα δημητριακά με ζάχαρη στο πρωινό –ειδικά στην περίπτωση των παιδιών–.«Όταν τρώω δημητριακά με ζάχαρη, σκέφτομαι ότι είναι περισσότερο επιδόρπιο. Και προσωπικά, δεν θέλω να ξεκινήσω τη μέρα μου με επιδόρπιο».

Από την πλευρά της, η Beatriz Larrea έκανε μια παρόμοια δήλωση σε μια από τις αναρτήσεις της στο Instagram, στην οποία μίλησε για τη σημασία του ελέγχου της γλυκόζης. «Το πρώτο γεύμα της ημέρας έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα γλυκόζης και με την επιθυμία που θα έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωινό δεν είναι επιδόρπιο», λέει. Επειδή είναι πολλοί οι πειρασμοί και τα λάθη που κάνουμε στο πρωινό μας, η Vogue μίλησε με τη διατροφολόγο Beatriz Larrea.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή