Γιατί νιώθουμε πως το 2022 πέρασε πιο γρήγορα;

Γιατί νιώθουμε πως το 2022 πέρασε πιο γρήγορα;

Είναι το ερώτημα που κάνουμε στον εαυτό μας κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, αν και αυτή τη φορά οι ψυχολόγοι έχουν την απάντηση.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πέρασμα του χρόνου είναι εντελώς υποκειμενικό για τον καθένα. Ίσως όμως φέτος να αισθανθήκατε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ότι ο χρόνος πέρασε αρκετά γρήγορα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχει ένας λόγος πέρα από τον οποίο ο χρόνος φαίνεται να επιταχύνεται καθώς ωριμάζουμε και αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο δεδομένων των συνθηκών.

Όπως γνωρίζουμε, το πέρασμα του χρόνου μετριέται σύμφωνα με ένα κοινό μετρικό σύστημα, το ανθρώπινο δημιούργημα που επιτρέπει την παρατήρηση μιας αντικειμενικής έννοιας χωρισμένης σε ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα. Ακόμα κι έτσι, σύμφωνα με την ψυχολόγο Isabel Aranda, από το TherapyChat, η αντίληψη του χρόνου είναι υποκειμενική και ατομική, υπόκειται σε διάφορους παράγοντες και το 2022 ήταν πολύ ιδιαίτερο από αυτή την άποψη.

Διαβάστε περισσότερα στη Vogue.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT