Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας, ανεπάρκειας βιταμινών ή φόβου, αλλά ο λόγος μπορεί να βρίσκεται στη συμπεριφορά των βλαστοκυττάρων της τρίχας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα άσπρα μαλλιά αποτελούν ένα θέμα που ίσως δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστεί κάποιος ή να το αποδεχτεί, σε όλες τις ηλικίες. Αν έχετε παρατηρήσει άσπρες τρίχες σε όλο το κεφάλι σας, αρκεί να γνωρίζετε πως τα γκρίζα μαλλιά είναι κυρίως σημάδι έλλειψης μελανίνης. Γιατί λοιπόν τα μαλλιά ασπρίζουν; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Η ηλικία, η έλλειψη βιταμινών που θα μπορούσαν να αναπληρωθούν με τα κατάλληλα συμπληρώματα για γκρίζα μαλλιά,αλλά και το στρες, είναι μερικοί από τους λόγους που εξαρτώνται από τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται μέσα στα μαλλιά. Μερικοί επιστήμονες μπορεί να έχουν βρει το κλειδί για την αναστροφή και την πρόληψη της διαδικασίας γήρανσης: με επικεφαλής τους ερευνητές της ιατρικής σχολής, του Grossman New York University, απάντησαν στην ερώτηση “Γιατί τα μαλλιά ασπρίζουν;” αλλά και στις λύσεις που υπάρχουν για να αντιστρέψετε αυτή τη διαδικασία, και έτσι να αποτρέψετε την εμφάνιση των γκρίζων μαλλιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή