Λούσιμο: Οι κινήσεις-ματ που κάνουν τη διαφορά

Λούσιμο: Οι κινήσεις-ματ που κάνουν τη διαφορά

Οι ειδικοί εξηγούν τα οφέλη του μασάζ για πιο αποτελεσματικό λούσιμο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το tapping είναι ένα είδος μασάζ με ρυθμικές κινήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του λουσίματος των μαλλιών, ενώ εφαρμόζετε το σαμπουάν. Σύμφωνα με την  expert Laura Romero, training director της Guerlain στην Ισπανία, αυτού του είδους η κίνηση στην οποία χτυπάτε ελαφρά το κεφάλι με τις άκρες των δαχτύλων σας, βοηθάει πολύ στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος του τριχωτού της κεφαλής, χαρίζοντας έτσι περισσότερη λάμψη αλλά και όγκο στα μαλλιά.

Κινήσεις μασάζ

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα οφέλη του μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά. Ο δερματολόγος Eduardo López Bran επιβεβαιώνει ότι “το μασάζ στο κεφάλι, εκτός από ένα σημαντικό χαλαρωτικό αποτέλεσμα για την ανακούφιση της έντασης του τριχωτού της κεφαλής, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος γύρω από το θύλακα της τρίχας, ευνοώντας τη διείσδυση οποιουδήποτε προϊόντος που εφαρμόζουμε για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης”. Επιπλέον, η Laura Romero επιβεβαιώνει ότι η ολοκλήρωση του παραδοσιακού μασάζ με αυτές τις κινήσεις, προσφέρει επίσης έξτρα όγκο. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, αρχικά ο όρος tapping αναφέρεται σε μια τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης που βασίζεται στις αρχές του βελονισμού στην οποία επεξεργάζονται διαφορετικά συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή