Τα προβιοτικά τυριά με πρωτεΐνη και βιταμίνη D που χαρίζουν επίπεδη κοιλιά

Τα προβιοτικά τυριά με πρωτεΐνη και βιταμίνη D που χαρίζουν επίπεδη κοιλιά

Οι διατροφολόγοι προτείνουν τα τυριά που χρειάζεται μια ολοκληρωμένη διατροφή με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβιοτικά τυριά με βιταμίνη D

‘Εχουμε καλά νέα για τους λάτρεις των τυριών (που είναι αρκετοί): αν τα τυριά είναι φυσικά και όχι επεξεργασμένα ή με πρόσθετα χημικά, τότε θεωρούνται απαραίτητα για την πέψη και την αντιμετώπιση της φλεγμονής. Αυτό οφείλεται στους μικροοργανισμούς που ζουν σε αυτά τα τυριά και οι οποίοι βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Η φυσική ζύμωση που γίνεται σε αυτά τα τυριά, επιτρέπουν σε αυτούς τους μικροοργανισμούς να επιβιώνουν. Τα καλά προβιοτικά που εξασφαλίζουν για το μικροβίωμα μειώνουν το φούσκωμα, χαρίζοντας επίπεδη κοιλιά και μια πιο ανάλαφρη αίσθηση. Η Laura Parada, διατροφολόγος στο Slow Life House προσθέτει πως το τυρί, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, περιέχει υψηλότερο pH και λίπος, γι’ αυτό και προστατεύει τους συγκεκριμένους μικροοργανισμούς.

Βελτιώνουν την υγεία χάρη στην βιταμίνη D

Το τυρί που παράγεται φυσικά παρέχει στον οργανισμό μέταλλα όπως ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη Κ2, που είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των οστών, αρκεί να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες καθημερινά. Φυσικά και τα παστεριωμένα τυριά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και προλαμβάνουν ασθένειες που συνδέονται με τα οστά. Γενικά είναι καλύτερο να επιλέγετε φρέσκα τυριά όπως το κατσικίσιο τυρί ή πρόβειο, για παράδειγμα μοτσαρέλα και cottage cheese.

Τα οφέλη των τυριών (επιβεβαιώνονται και από το Harvard)

Παρόλο που έχουμε συνδέσει την κατανάλωση τυριών με την αυξημένη χοληστερόλη, είναι σημαντικό να θυμάστε αυτό που εξηγεί ο Dr. Crispín σε πρόσφατη έρευνα του Harvard για την σχέση ανάμεσα στο μικροβίωμα και το ανοσοποιητικό. Η χοληστερόλη υποχωρεί όταν αφαιρούμε από την διατροφή μας το κόκκινο κρέας και τα αλλαντικά (ακόμα και πιο healthy επιλογές όπως η βραστή γαλοπούλα) και τα αντικαθιστούμε με τυριά και γιαούρτια. Ακόμα και περιορίζοντας τις ποσότητες κρέατος που καταναλώνουμε, βλέπουμε διαφορά και μια ισορροπία στον οργανισμό μας, οπότε δεν έχετε λόγο να φοβάστε τα τυριά, αρκεί να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές.

Πηγή: Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή