Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που συστήνουν οι ειδικοί για ασφαλή απώλεια βάρους

Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που συστήνουν οι ειδικοί για ασφαλή απώλεια βάρους

Για να ανακτήσετε τις καλές συνήθειες, είναι απαραίτητο να μην αποκτήσετε εμμονή και να εφαρμόσετε ορισμένες συστάσεις στο πρωινό, το μεσημεριανό και το δείπνο.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αντιφλεγμονώδες μενού

Δεν χρειάζονται υπερβολές ή στερήσεις για να διατηρείτε ένα υγιές βάρος. Καλές συνήθειες για να αποφύγετε αυτό το αίσθημα φλεγμονής και πρηξίματος είναι να αφήσετε πίσω μια συγκεκριμένη ρουτίνα για αρκετές ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι το να θέλουμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό με κάθε τρόπο (συμπεριλαμβανομένου του βάρους) είναι συχνά μια καθολική επιθυμία. Το πιο σημαντικό πράγμα από όλα, εξηγεί η Andrea Vázquez Remuiñan, διατροφολόγος στον όμιλο Marta Masi, «είναι να μην μας γίνει εμμονή. Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες και κάτι συγκεκριμένο και το πιο σημαντικό είναι να ανακτήσουμε τις καλές συνήθειες, να επιστρέψουμε στις συνηθισμένες ώρες γευμάτων και να ενσωματώσουμε χορταστικές τροφές, όπως πρωτεΐνες καλής ποιότητας,να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, αντιοξειδωτικών τροφών και φυτικών ινών, ειδικά αν η αλλαγή στη ρουτίνα έχει επηρεάσει την εντερική διέλευση», εξηγεί η ειδικός.

Όλα αυτά σε γενικές γραμμές, αλλά ζητάμε από την ειδικό να είναι πιο συγκεκριμένη ορίζοντας ένα παράδειγμα αντιφλεγμονώδους μενού που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις:

Πρωινό: ένα πλήρες φυσικό γιαούρτι ή κεφίρ με κόκκινα φρούτα και καφέ με γάλα. Μεσημεριανό: σαλάτα με όσπρια συνοδευόμενη από μια πηγή πρωτεΐνης όπως ένα αυγό. Βραδινό : λαχανικά, θα μπορούσε να είναι μια κρέμα από κολοκυθάκια ή κολοκύθα, για παράδειγμα, και καλής ποιότητας πρωτεΐνη όπως μπλε ή λευκό ψάρι ή άπαχο κρέας.

Αυξήστε την πρόσληψη υγρών με ζωμούς λαχανικών

Η ενυδάτωση του σώματος από μέσα πίνοντας αρκετό νερό και αφεψήματα είναι πάντα απαραίτητη, αφού για να μειώσουμε τη φλεγμονή στο σώμα χρειάζεται η κατανάλωση υγρών. Στην πραγματικότητα, η Andrea Vázquez Remuiñan συνιστά να συμπεριλάβετε ζωμούς λαχανικών για να μπορείτε να κάνετε ένα «είδος αποτοξίνωσης, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη σημασία του να μην έχετε εμμονή. Μόνο με την ανάκτηση των συνηθειών θα επιστρέψουμε όπως ήμασταν πριν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η σημασία του να τρώτε ξανά συνειδητά (και χωρίς εμμονή)

Το να θέλετε να επιστρέψετε στη ρουτίνα σας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει περιορισμούς ή δίαιτα. Υπό αυτή την έννοια, η σύσταση που έκανε η διατροφολόγος Itziar Digón στον λογαριασμό της στο Instagram είναι ιδιαίτερα σημαντική: «Η ειδικός υπερασπίζεται ότι το να τρως «πάντα υπό έλεγχο δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Κάποια στιγμή, θα προκύψει έλλειψη ελέγχου που θα σας κάνει να νιώσετε ένοχοι». Η άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για να καθιερώσετε καλές συνήθειες, όπως η εστίαση στο ποια τρόφιμα να συμπεριλάβετε και όχι ποια να απορρίψετε. Μετρήστε ενέργεια και όχι θερμίδες και βγείτε από τον αυτοματισμό του φαγητού για χάρη του φαγητού, όπως συμβουλεύει η ειδικός.

Πηγή: Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή