Η Mary Katrantzou μιλά στη Vogue Greece για τη συνεργασία της με τον οίκο Bulgari

Η Mary Katrantzou μιλά στη Vogue Greece για τη συνεργασία της με τον οίκο Bulgari

Ο οίκος Bulgari επιστρέφει στις ρίζες του, αναθέτοντας στη Μαίρη Κατράντζου τη θέση της Creative Director για τα δερμάτινα είδη και τα αξεσουάρ του. Και η σχεδιάστρια εξηγεί στην Έλις Κις τι ακριβώς σημαίνει για την ίδια αυτή η συνεργασία, πέρα από το προφανές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχέση της Μαίρης Κατράντζου με τον οίκο Bulgari θυμίζει το ιστορικό μοτίβο του Serpenti: ελίσσεται και εξελίσσεται μέσα από μια οργανική ανάπτυξη. Τώρα, αυτή η ήδη ζεστή σχέση αποκτά νέα δυναμική, καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η διεθνής Ελληνίδα αναλαμβάνει τη θέση της Creative Director για τα δερμάτινα είδη και τα αξεσουάρ Bulgari – νεοσύστατος ρόλος στον ιστορικό οίκο, που σήμερα ανήκει στον γίγαντα LVMH. Μια πρώτη δημιουργική συνάντηση μεταξύ των δύο έγινε στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το 2019, όταν η Κατράντζου παρουσίασε την πρώτη της συλλογή υψηλής ραπτικής –με πληθώρα οικουμενικών φιλοσοφικών εννοιών της αρχαίας Ελλάδας–, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων της ΕΛΠΙΔΑΣ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

Τo ντεφιλέ είχε τότε τους απόλυτους συμμάχους: ένα υπέροχο φθινοπωρινό φεγγάρι, τους ήχους του Βαγγέλη Παπαθανασίου και high jewelry κοσμήματα Bulgari, τα οποία ταξίδεψαν από την Ιταλία για να συνοδεύσουν τα βραδινά ρούχα της σχεδιάστριας. Κι αν εκείνη η πρώτη συμβίωση έμοιαζε με ευτυχή συγκυρία, τα σημερινά δεδομένα δίνουν την αίσθηση ενός κύκλου που ολοκληρώνεται – από τον Ηπειρώτη Σωτήριο Βούλγαρη, ο οποίος τον 19ο αιώνα άφησε πίσω την πατρίδα του για να χτίσει μια νέα ζωή στη Ρώμη, εκεί όπου ο ίδιος και αργότερα τα παιδιά του έχτισαν την οικογενειακή αυτοκρατορία, για να κλείσει με την Ελληνίδα δημιουργό, που βρίσκει σήμερα τη δική της θέση στον οίκο.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT