Υπηρεσία «τετράωρου ύπνου» και στην οικονομική θέση – Πόσο κοστίζει

Υπηρεσία «τετράωρου ύπνου» και στην οικονομική θέση – Πόσο κοστίζει

Η Air New Zealand κρατικός αερομεταφορέας της χώρας λανσάρει υπηρεσίες καμπίνας ύπνου για την οικονομική θέση, σε «παγκόσμια πρώτη» όπως αποκαλεί το εγχείρημα. 

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Νέας Ζηλανδίας λανσάρει υπηρεσία καμπίνας ύπνου για την οικονομική θέση, σε «παγκόσμια πρώτη» όπως αποκαλεί το φιλόδοξο εγχείρημα. 

Η Air New Zealand παρουσίασε τα σχέδια των κουκετών αυτήν την εβδομάδα – με τις κρατήσεις πάντως να ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο του 2024. 

Οι επιβάτες θα επιτρέπεται να κλείσουν μόνο μία «συνεδρία» -όπως αποκαλείται από την εταιρεία το διάστημα που θα έχει κλείσει για ξεκούραση ο επιβάτης- τεσσάρων ωρών ύπνου ανά πτήση και τα κρεβάτια θα φιλοξενούν μόνο ένα άτομο τη φορά. Το ένα κρεβάτι στις κουκέτες των έξι ατόμων θα κοστίζει περί τα 400-600 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (250-380 δολάρια). 

Τα κρεβάτια θα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο και, παρότι δεν θα είναι κλειστά, οι «ένοικοί» τους θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι πίσω από κουρτίνες που θα διασφαλίζουν την ιδιωτικότητά τους. 

Σύμφωνα με την Air New Zealand, κάθε θαλαμίσκος θα περιλαμβάνει μαξιλάρι, σεντόνια και κουβέρτα, τα οποία θα αλλάζουν μεταξύ κάθε «συνεδρίας» ύπνου με ένα μισάωρο να μεσολαβεί για την αλλαγή τους ώστε να πάρει θέση ο επόμενος επιβάτης. 

«Τα φώτα θα ανάβουν απαλά στο τέλος κάθε συνεδρίας και το προσωπικό ευγενικά θα ξυπνά τους επιβάτες που κοιμούνται εκεί» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Πρόκειται για «ακόμη ένα παράδειγμα του πώς η εταιρεία διευρύνει τα όρια του εφικτού» αναφέρει η Λιν Γκεράτι, επικεφαλής πωλήσεων.

«Συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε τις ακριβείς λεπτομέρειες της διαδικασίας κρατήσεων ενώ υπολείπεται και ο καθορισμός της τιμής. Σε αυτή τη φάση, προσανατολιζόμαστε στα 400-600 ΝΖ$ για το διάστημα των τεσσάρων ωρών» σημειώνει η ίδια. 

Οι καμπίνες ύπνου θα είναι διαθέσιμες στις πτήσεις πολύ μεγάλης διάρκειας, αρχής γενομένης από τα δρομολόγια Όκλαντ – Νέας Υόρκη και Όκλαντ – Σικάγο, αμφότερα διάρκειας άνω των 15 ωρών

Το κόνσεπτ θα υλοποιηθεί σε οκτώ νέα Boeing 787-9 Dreamliners, τα οποία θα παραλάβει η εταιρεία από το 2024. 

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή