Εικονικό ταξίδι στην κορυφή του Ολύμπου

Εικονικό ταξίδι στην κορυφή του Ολύμπου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ξεκούραστο ταξίδι… στην κορυφή του Ολύμπου προσφέρει το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, που εγκαινιάζεται στις 12 Ιουνίου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Μέσα από φωτογραφικό υλικό χωρισμένο σε ενότητες, ο επισκέπτης θα ξεναγείται στην πλούσια χλωρίδα των διαφορετικών ζωνών του Ολύμπου, παίρνοντας μια «πρόγευση» της εμπειρίας ανάβασης. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το προεδρικό διάταγμα για την προστασία του βουνού και της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε διαδικασία διαμόρφωσης.

Το Κέντρο Πληροφόρησης δημιουργήθηκε από τον φορέα διαχείρισης του δρυμού με κοινοτική χρηματοδότηση, μέσω ανάθεσης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. «Πρόκειται για προσομοίωση της ανάβασης στο βουνό», εξηγεί η Ζωή Φτίκα, δασάρχης Ελασσόνας και αντιπρόεδρος του φορέα διαχείρισης. «Ο χώρος είναι χωρισμένος σε επίπεδα, μέσα στα οποία ο επισκέπτης βλέπει πώς μεταβάλλεται η φύση του Ολύμπου ανά υψομετρική ζώνη, δηλαδή καθώς ανεβαίνεις προς την κορυφή. Επίσης μέσα από μια εντυπωσιακή, τρισδιάστατη προβολή παρουσιάζεται ο Όλυμπος από όλες τις πλευρές, σε όλες τις εποχές και κατά τη διάρκεια της ιστορίας».

Στα εγκαίνια του κέντρου θα παρευρεθεί και ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και όλοι ελπίζουν ότι θα έχει να μεταφέρει σημαντικές ειδήσεις σχετικά με το προεδρικό διάταγμα προστασίας του βουνού και της ευρύτερης περιοχής του. Το Κέντρο Πληροφόρησης, πάντως, θα είναι αρχικά ανοιχτό μόνο κατόπιν συνεννόησης, λόγω των περιορισμών (οικονομικών) μέσων του φορέα διαχείρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή