Καθημερινή – Athens Health Summit: Η Υγεία δίνει ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία

Καθημερινή – Athens Health Summit: Η Υγεία δίνει ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία

Σε σημαντικό βαθμό μπορεί να επωφεληθεί η Ελλάδα από τη χρηματοδότηση που διοχετεύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της Υγείας, δήλωσε η Eva Haas, Senior Consultant Optimum Strategic Communications, σε παρέμβασή της στο Athens Health Summit που διοργάνωσε η «Καθημερινή»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σημαντικό βαθμό μπορεί να επωφεληθεί η Ελλάδα από τη χρηματοδότηση που διοχετεύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της Υγείας, δήλωσε η Eva Haas, Senior Consultant Optimum Strategic Communications, σε παρέμβασή της στο Athens Health Summit που διοργάνωσε η «Καθημερινή». Η ίδια εξήγησε ότι σημειώθηκε μία «πλημμύρα χρηματοδότησης» στον σχετικό τομέα. Ενδεικτικά, στο εννιάμηνο του 2021 σημειώθηκε το δεύτερο υψηλότερο ποσό IPO και επενδύσεων στον ιατροφαρμακευτικό τομέα των τελευταίων 30 ετών. Παράλληλα, σύμφωνα με μία σειρά στοιχείων που παρουσίασε προκύπτει ότι η πανδημία έφερε σε πρωτοφανή επίπεδα την επικοινωνία, συνεργασία, ταχύτητα και ευελιξία στον κλάδο της Υγείας, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο ο ρόλος του.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βάλβης, επικεφαλής στρατηγικής και επενδυτικών σχέσεων του Ομίλου HHG μίλησε για την ώθηση που δίνουν οι οργανισμοί Υγείας στην οικονομία και την κοινωνία ως επιχειρήσεις. Η ώθηση αυτή διαφαίνεται αφενός από την παροχή των υπηρεσιών υγείας/ φροντίδας για τους ασθενείς αφετέρου από την πρόοδο των ίδιων των οργανισμών ως εταιρικών σχηματισμών. Τόνισε δηλαδή ότι η διόγκωση του κλάδου της Υγείας, κρατώντας βέβαια στο επίκεντρο την παροχή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, ενισχύει και την επιρροή που ασκούν οι σχετικοί οργανισμοί στην οικονομία.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Α. Στρατάκης, MD, D(med)Sci, διευθύνων επιστημονικός σύμβουλος και διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας & Εκπαίδευσης του Ομίλου ELPEN, δήλωσε ότι αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι ένα σταθερό χρηματοδοτικό πλαίσιο, που θα στηρίζει τη βασική έρευνα στον τομέα της Υγείας. Στην έλλειψη χρηματοδοτικού πλαισίου απέδωσε μάλιστα τη φυγή ομάδων αριστείας, όπως τις αποκάλεσε, προς το εξωτερικό. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να συνδεθεί η εκπαίδευση με την παραγωγή.

Ο Δημήτριος Αναγνώστου, συνιδρυτής και Chief Strategy Officer στην Attica Sciences, μίλησε για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας. Ο ίδιος επεσήμανε για την Attica Sciences ότι μπορεί να φέρει τεράστια προστιθέμενη αξία, αλλά και να βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερων εταιρειών με αντίστοιχες δυνατότητες και προοπτικές.

Ειδήσεις σήμερα

Καθημερινή, Athens Health Summit 2021 – Όλες οι εξελίξεις από τη δεύτερη ημέρα εργασιών

Καθημερινή – Athens Health Summit: «Αν δεν είσαι ερημίτης, είτε θα εμβολιαστείς είτε θα νοσήσεις»

Καθημερινή – Athens Health Summit: Όλες οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή