Καθημερινή, Athens Health Summit – Μάριο Μόντι: «Ενιαία υγεία» για την αντιμετώπιση πανδημιών

Καθημερινή, Athens Health Summit – Μάριο Μόντι: «Ενιαία υγεία» για την αντιμετώπιση πανδημιών

Στη σημασία της προσέγγισης της «ενιαίας υγείας» για το όφελος όλων και την αντιμετώπιση της σημερινής, αλλά και επόμενων πανδημιών, στάθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΠΟΥ, Μάριο Μόντι, μιλώντας στο Athens Health Summit που διοργάνωσε η «Καθημερινή»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημασία της προσέγγισης της «ενιαίας υγείας» για το όφελος όλων και την αντιμετώπιση της σημερινής, αλλά και επόμενων πανδημιών, στάθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΠΟΥ, Μάριο Μόντι, μιλώντας στο Athens Health Summit που διοργάνωσε η «Καθημερινή».

Ο κ. Μόντι ανέφερε ότι η προσέγγιση της «ενιαίας υγείας» αναγνωρίζει την επαφή ανθρώπων, περιβάλλοντος, ζώων. Όπως είπε, έχει προταθεί από την Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υγεία σε εθνικό επίπεδο οι κυβερνήσεις να καθιερώσουν δομές και κίνητρα, προκειμένου να αναπτυχθεί μια στρατηγική πολιτικής υγείας.

Στάθηκε, δε, στην ανάγκη συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο, υπό την ομπρέλα παγκόσμιων οργανισμών. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μόντι, είναι να αρθούν οι ανισότητες σε όλα τα τα επίπεδα της κοινωνίας, στον απόηχο της πανδημίας. Ο κ. Μόντι υπογράμμισε ότι απαιτούνται πολιτικές προκειμένου να εντοπίζονται οι περιοχές του κόσμου, όπου οι άνθρωποι θίγονται περισσότερο από τη φτώχεια και έχουν δεχθεί εντονότερες πιέσεις λόγω της πανδημίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρθηκε στην καινοτομία για την καλύτερη εφαρμογή της προσέγγισης «ενιαία υγεία» και μίλησε για επένδυση σε σταθερή εκπαίδευση στα συστήματα υγείας. Στον απόηχο των συνεπειών της πανδημίας, ο κ. Μόντι έκανε λόγο για παγκόσμια διακυβέρνηση Υγείας, τονίζοντας πως τίθεται θέμα αναζήτησης διασυνοριακών συνεργασιών. Όπως είπε, η πανδημία «έδειξε» ότι καμία χώρα μόνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την COVID-19.

Ειδήσεις σήμερα

Καθημερινή, Athens Health Summit 2021 – Όλες οι εξελίξεις από τη δεύτερη ημέρα εργασιών

Καθημερινή – Athens Health Summit: «Αν δεν είσαι ερημίτης, είτε θα εμβολιαστείς είτε θα νοσήσεις»

Καθημερινή – Athens Health Summit: Όλες οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή