Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Panerai είναι μία μάρκα στενά συνδεδεμένη με τον κόσμο των ωκεανών και τη δημιουργία «σοβαρών» εργαλείων για τον βυθό, με στιβαρές κάσες σε πολύ συγκεκριμένο σχήμα που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο παγκοσμίως. Εντούτοις, στη συλλογή της δεν θα λέγαμε ότι έχει πολλούς χρονογράφους. Οι φίλοι της εταιρείας γνωρίζουν βεβαίως τα ιστορικά μοντέλα Mare Nostrum και πιο πρόσφατα ορισμένες ειδικές εκδόσεις Submersible (όπως τα συλλεκτικά που δημιούργησε με τον πρωταθλητή της ελεύθερης κατάδυσης Guillaume Nery, δείτε το σχετικό θέμα εδώ), και τους χρονογράφους Luna Rossa που αποτελούν καρπούς της συνεργασίας της Panerai με την ιστιοπλοϊκή ομάδα της Ιταλίας. H Panerai είναι ο επίσημος χορηγός της Luna Rossa Prada Pirelli, της ομάδας που διεκδίκησε το 36ο America’s Cup από την προηγούμενη νικήτρια, την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

Η φετινή χρονιά πάντως είναι σίγουρα διαφορετική. Κι αυτό γιατί στη διαδικτυακή έκδοση της έκθεσης Watches & Wonders 2021 η Panerai παρουσίασε τέσσερις νέους χρονογράφους, όλους ατσάλινους, εφοδιασμένους με έναν ολοκαίνουριο manufacture μηχανισμό. Οι τρεις είναι ενταγμένοι στην κανονική συλλογή της ελβετικής εταιρείας και ο τέταρτος ανήκει στη συλλογή Luna Rossa και είναι limited edition.

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-1

Και οι τέσσερις νέοι χρονογράφοι Luminor έχουν όλοι κάσα διαμέτρου 44 mm και πάχους 15,65 mm, στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος. Για αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους, οι σχεδιαστές τοποθέτησαν τα μπουτόν στην αριστερή πλευρά της κάσας αφήνοντας ελεύθερο τον χώρο δεξιά για την κορώνα και την χαρακτηριστική προστατευτική γέφυρά της.

Ο μηχανισμός

Είναι ο ολοκαίνουριος Caliber P.9200, ο οποίος δημιουργείται εξολοκλήρου in-house από την Panerai. Κουρδίζει αυτόματα και σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, αφού λογικά θα εξοπλίσει και άλλους χρονογράφους της μάρκας μελλοντικά. Έχει πλάτος 13 1/4 lignes, μία μονάδα μέτρησης που μεταφράζεται σε διάμετρο 29,9 mm και πάχος 6,9 mm. Ο νέος P.9200 είναι προικισμένος με 41 λίθους, τροχό του μπαλανσιέ Glucydur, σύστημα αντικραδασμικής προστασίας Incabloc, λειτουργεί με συχνότητα 4Ηz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 42 ωρών. Η Panerai επέλεξε να σφραγίσει τις κάσες των νέων χρονογράφων Luminor με ατσάλινη πλάτη και έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τον νέο μηχανισμό.

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-2

Παρότι όλοι οι χρονογράφοι είναι πανομοιότυποι όσον αφορά τον μηχανισμό που κρύβουν στο εσωτερικό τους, αυτό που τους διαχωρίζει είναι το χρώμα στο καντράν και ο τύπος του λουριού ή μπρασελέ που τους συνοδεύει.

PANERAI Luminor Chrono PAM1109

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-3

Έχει κλασικό μαύρο ματ καντράν τύπου σάντουιτς, με μικρές γαλάζιες πινελιές στην αιχμή του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη και στον δείκτη 30 λεπτών του αντίστοιχου μετρητή.

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-4

Συνδυάζεται με μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα καθώς και με λουράκι από μαύρο καουτσούκ. Η τιμή του είναι 8.900 €.

 

PANERAI Luminor Chrono PAM1218

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-5

Φρέσκος και φωτεινός, έχει λευκό ματ καντράν με γαλάζια αιχμή του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη και επίσης γαλάζιο τον δείκτη 30 λεπτών του αντίστοιχου μετρητή. Η κάτω πλάκα του καντράν-τύπου σάντουιτς, είναι σε γκρι χρώμα, δημιουργώντας μία ωραία αντίθεση.

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-6

Ο χρονογράφος αυτός συνδυάζεται με μαύρο δερμάτινο λουράκι καθώς και με λουράκι από καουτσούκ σε απόχρωση Blu Profondo. Η τιμή του είναι 8.900 €.

PANERAI Luminor Chrono PAM1110

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-7

Η εκδοχή αυτή έχει μπλε καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων και αντί λουριού έχει συνδυαστεί με ατσάλινο μπρασελέ, για όσους προτιμούν αυτή την επιλογή. Όπως θα παρατηρήσετε, οι σύνδεσμοι του μπρασελέ επαναλαμβάνουν το καμπυλωτό μοτίβο της γέφυρας που προστατεύει την κορώνα σε όλα τα Luminor.

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-8

Και εδώ ο δείκτης των 30 λεπτών και η αιχμή του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη είναι σε έντονο γαλάζιο χρώμα. Η τιμή του είναι 9.700 €.

 

PANERAI Luminor Chrono Luna Rossa PAM1303

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-9

Ο τέταρτος και συλλεκτικός χρονογράφος είναι εμπνευσμένος σχεδιαστικά από τον κόσμο της ιστιοπλοΐας και την ομάδα Luna Rossa Prada Pirelli. Έχει σκούρο μπλε καντράν σε εφέ ηλιακών ακτίνων και οι λεπτομέρειες στους δύο δείκτες του χρονογράφου είναι σε κόκκινο χρώμα (αντί του γαλάζιου που είδαμε στα προηγούμενα τρία μοντέλα). Επιπλέον, στο κάτω τμήμα του καντράν, αντί της λέξης Chronograph, αναγράφονται οι λέξεις Luna Rossa.

Τέσσερις ατσάλινους χρονογράφους Luminor παρουσιάζει η PANΕRAI για το 2021-10

To λουράκι του συγκεκριμένου χρονογράφου είναι από καουτσούκ και ύφασμα σε σκούρο μπλε χρώμα με μία κόκκινη ρίγα που παραπέμπει στην Prada, αφού και ο ιταλικός οίκος συμμετέχει στην ομάδα Luna Rossa Prada Pirelli. Το ρολόι μπορεί να συνδυαστεί και με ανάλογο λουράκι από καουτσούκ και ύφασμα σε λευκό χρώμα. Η τιμή του είναι 9.100 €.

Όλοι οι χρονογράφοι είναι εξοπλισμένοι με ειδικό σύστημα εύκολης αντικατάστασης λουριού-μπρασελέ, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε εμφάνιση ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Δείτε τους νέους χρονογράφους της Panerai στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 22860-36196), Kως: Volaka Jewels & Watches (τηλ.: 22420-29229)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή