YouTube: Προειδοποιήσεις για απάτη μέσω mail από φαινομενικά αυθεντικό λογαριασμό

YouTube: Προειδοποιήσεις για απάτη μέσω mail από φαινομενικά αυθεντικό λογαριασμό

«Δεχόμαστε αναφορές για μια απόπειρα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" που εμφανίζει ως αποστολέα το [email protected]. Να είστε προσεκτικοί και να μην κατεβάζετε κανένα αρχείο, αν λάβετε αυτό το μέιλ», προειδοποιεί το YouTube.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To YouTube διερευνά μία νέα απάτη μέσω email, στο πλαίσιο της οποίας χρήστες λαμβάνουν μηνύματα από έναν φαινομενικά αυθεντικό λογαριασμό.

Η εταιρεία προειδοποιεί τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μετά από καταγγελίες για μια εκστρατεία phishing που υποτίθεται ότι ενημερώνει για τη «νέα πολιτική monetisation» και «νέους κανόνες».

Emails που αποστέλλονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ζητούν από τους χρήστες να πατήσουν το λινκ για περαιτέρω πληροφορίες, προειδοποιώντας τους πως αν εντός επτά ημερών δεν ελέγξουν τις αλλαγές, στο λογαριασμό τους θα επιβληθούν περιορισμοί.

Όπως γνωστοποίησε το YouTube, οι ομάδες του διερευνούν τα μέιλ απάτης.

«Δεχόμαστε αναφορές για μια απόπειρα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” που εμφανίζει ως αποστολέα το [email protected]. Να είστε προσεκτικοί και να μην κατεβάζετε κανένα αρχείο, αν λάβετε αυτό το μέιλ», γράφει η πλατφόρμα στο Twitter.

Πώς να εντοπίσετε ένα ύποπτο μέιλ

Τα μέιλ και τα κείμενα phishing είναι η προσφιλέστερη τακτική των επιτήδειων, καθώς μπορούν να ξεγελάσουν τον εκάστοτε χρήστη λόγω της νομιμοφανούς εικόνας τους και του αναγνωρίσιμου branding, με αποτέλεσμα την απόσπαση κωδικών και στοιχείων πληρωμών.

Αποστέλλονται συνήθως σε περιόδους κατά τις οποίες ο κόσμος περιμένει μπαράζ συγκεκριμένων μηνυμάτων – όπως προσφορές τη Black Friday ή κυβερνητικές εκστρατείες ενημέρωσης.

Ένα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να παρατηρούν με προσοχή οι χρήστες, είναι το domain name στη διεύθυνση μέιλ του αποστολέα που, αν και εξαιρετικά αληθοφανες, διαφοροποιείται κάπως από το αυθεντικό.

Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να προσέχουν την ασυνήθιστη μορφοποίηση και τα ορθογραφικά λάθη.

Όταν νιώθουν αβέβαιοι για την προέλευση, καλό είναι να πηγαίνουν απ’ ευθείας στο σάιτ, από το να κλικάρουν σε λινκ στο μέιλ.

Πηγή: SkyNews

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή