Ελεύθερη η διακίνηση τραμπουκισμού

Ελεύθερη η διακίνηση τραμπουκισμού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα γεγονότα, πρωί της Τρίτης: Η Σύγκλητος του ΑΠΘ συνεδριάζει στην πρυτανεία του ιδρύματος και ομάδα περίπου είκοσι φοιτητών εισβάλλει διακόπτοντας τη συνεδρίαση. Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα, βρίζουν, απειλούν, ασκούν σωματική βία σε φύλακες, εργαζομένους, καθηγητές, στον πρύτανη, τους αντιπρυτάνεις. Επίσης γρονθοκοπούν καθηγητή και τον εξωθούν προς ανοιχτό παράθυρο, με κίνδυνο αυτός να πέσει από τον 7ο όροφο.

Επίσης, του αφαιρούν το κινητό τηλέφωνο για να σβήσουν οποιαδήποτε καταγραφή γεγονότων. Οι φοιτητές ζητούν οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου να είναι ανοιχτές σε όλους, κάτι που δεν προβλέπεται εκ του νόμου. Μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος χθες, υπήρξε μία προσπάθεια θόλωσης των γεγονότων και συσκότισης των πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών. Ενδεικτικά, ανάλογα γεγονότα είχαν διαδραματιστεί την περασμένη Παρασκευή, όταν και πάλι φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση. Μάλιστα, οι φοιτητές την Τρίτη δημοσιοποίησαν βίντεο δύο μόλις δευτερολέπτων, στο οποίο ισχυρίζονται ότι καθηγητής επιτίθεται σε φοιτητή.

Δεν χρειάζεται ο Πουαρό για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Τραμπούκοι, που δεν θέλουν να φανούν τα πρόσωπά τους διότι κινδυνεύουν να διωχθούν, έχουν αναγκάσει τα ακαδημαϊκά όργανα να συνεδριάζουν εν κρυπτώ, διότι διέκοπταν τις ανοιχτές συνεδριάσεις επιδιώκοντας να μη ληφθούν οι αποφάσεις που δεν… γουστάρουν. Καμία φοιτητική παράταξη δεν νομιμοποιεί τέτοιες συμπεριφορές. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ασκούμε μοναδικό επάγγελμα στο οποίο πλημμελήματα και πταίσματα σε βάρος των εργαζομένων δεν διώκονται», δήλωσε στην «Κ» ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας κ. Βασίλης Γούναρης. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα ΑΕΙ.

Χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έριξε την ευθύνη στα ΑΕΙ, διότι δεν έχουν συζητήσει τις γενεσιουργούς αιτίες της βίας των τραμπούκων! «Συγκροτήσαμε Ομάδα Εργασίας με τον κ. Παρασκευόπουλο και βγήκε ένα πόρισμα. Και ζητήσαμε από τις Συγκλήτους να κάνουν σχόλια επί του πορίσματος. Σιωπή! Δεν σας κάνει εντύπωση;» δήλωσε ψέγοντας τους πανεπιστημιακούς. Μα κ. υπουργέ, μήπως δεν συνεδριάζουν επειδή οι τραμπούκοι διακόπτουν τις συνεδριάσεις; Ποιος προσφέρει πολιτική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή