Η νύχτα των παιδιών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού η προχθεσινή, 20 Νοεμβρίου. Δηλαδή άλλη μια μέρα γεμάτη άγχος για τους λογογράφους των ηγετών του κόσμου, που πρέπει να στύψουν το κεφάλι τους για να καταφέρουν να στολίσουν τις αφόρητα υποκριτικές κοινοτοπίες που θα αραδιάσουν συντάσσοντας «μηνύματα» και «διαγγέλματα». Ο Παρθενώνας χρωματίστηκε γαλάζιος και οι γαλάζιοι κυβερνώντες βρήκαν έναν εξαιρετικό τρόπο να συγχρονιστούν ηθικοπνευματικά και να τιμήσουν την Ημέρα.

Με όσα ανακοίνωσαν για το προσφυγικό, που πλέον όλο και περισσότεροι το αποκαλούν –απολύτως αυθόρμητα και ουχί καθ’ υπαγόρευση– μεταναστευτικό, ή και λαθρομεταναστευτικό, έδειξαν ότι εννοούν τα παιδιά όχι ως πλάσματα ανώριμα που χρειάζονται προστασία, αλλά ως ανθρώπους με πλήρη δικαιώματα. Δηλαδή με όλα τα δικαιώματα των γονιών τους: Πρώτον, εγκλωβισμός τους σε κλειστά κέντρα, σε νησιά κατοικημένα αλλά και ακατοίκητα· έτσι τουλάχιστον φάνηκε στους χάρτες μακέτες που παρουσίασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, οι αντιλήψεις του οποίου για το όλο πρόβλημα βελοπούλιζαν και πριν υφυπουργοποιηθεί. Δεύτερον, φαλκιδευμένη έως ανύπαρκτη δυνατότητα να μάθουν γράμματα, να ενταχθούν σε μια μικροκοινωνία ομηλίκων, να αγαπήσουν ενδεχομένως τα ελληνικά και την Ελλάδα, να τη θελήσουν σαν νέα πατρίδα τους. Και τρίτον, ταχύρρυθμη εξέταση του αιτήματός τους για παροχή ασύλου. Τι σημαίνει αυτό το αποσαφηνίζει η Διεθνής Αμνηστία.

«Πριν από λίγες βδομάδες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της για την Ημέρα του Παιδιού, «η κυβέρνηση πέρασε μέσω νόμου μια απαράδεκτη διάταξη με την οποία τα ασυνόδευτα ανήλικα άνω των 15 ετών (δηλαδή το 93%) θα υποβάλλονται και αυτά στην ταχύρρυθμη διαδικασία για τα αιτήματα ασύλου». Η διάταξη αυτή «εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την ουσιαστική εξέταση του αιτήματός τους, ανοίγοντας τον δρόμο της απέλασής τους σε χώρες όπου η ζωή και η ασφάλειά τους τίθεται σε κίνδυνο. Η νομοθέτηση αυτή παραβιάζει τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Η αμερόληπτη αυστηρότητα της Διεθνούς Αμνηστίας την προστατεύει από τους πολέμιους των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είναι βέβαιοι ότι πίσω απ’ όλες τις ΜΗΚΥΟ κρύβεται ο Σόρος, και πίσω από τον Σόρος κρύβονται οι σιωνιστές, που –μυστήρια πράγματα– θέλουν να κάνουν ισλαμική την Ελλάδα. Αυτό όμως είναι ασήμαντη παρηγοριά για τα προσφυγόπουλα, που είδαν ακόμα και την Ημέρα τους σκοτεινή σαν νύχτα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή