Οχι άλλοι «φιλέλληνες»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάποιος ευφάνταστος δημοσκόπος μάς ρωτούσε «ποιος προστατεύει καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα, ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Βλαντιμίρ Πούτιν;», στα ευρήματα του γκάλοπ θα αποτυπωνόταν με αριθμούς ένας ψευδής εθνικός διχασμός. Σίγουρα, το «κανένας» θα αποσπούσε αρκετά υψηλό ποσοστό. Οι υπόλοιποι όμως, η πλειονότητα, θα διάλεγαν τον Πούτιν ή τον Τραμπ με τον ίδιο φανατισμό που διαλέγουν το κόμμα τους ή τον Ελληνα πολιτικό που ειδωλολατρεύουν.

Οι τραμπικοί θα θύμιζαν τους ομογενείς που βρίσκονται στο επιτελείο του Αμερικανού προέδρου· βρίσκονταν μάλλον, γιατί με τόσες εκκαθαρίσεις δεν ξέρω αν απέμεινε κανένας. Θα υμνούσαν επίσης τη μαγκιά του, που του επιτρέπει να τα βάζει με τους «ψευτοκουλτουριάρηδες του Χόλιγουντ», με τους μαύρους, που ξέρουμε δα ότι αυτοθυματοποιούνται, και με τα στίφη των μεταναστών που εξισλαμίζουν τη Δύση και υποσκάπτουν τη «λευκή δύναμη». Ολοι οι ακροδεξιοί της Ελλάδας, κάθε απόχρωσης του μαύρου, είναι φανατικά με τον Τραμπ. Και δεν τους νοιάζουν οι ειδήσεις ότι ο Ερντογάν τον χειρίζεται ανέτως.

Ολοι οι ακροδεξιοί της Ελλάδας όμως είναι ήδη, εκ παραδόσεως, με το ξανθό γένος. Και ιδιαίτερα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος  στις φαντασιώσεις των αλυτρωτιστών μας κυκλοφορεί σαν ο καβαλάρης που μας οδηγεί στο «ποθούμενο», εκπληρώνοντας τις προφητείες. Τους γοητεύει βέβαια και η μαγκιά του, που του επιτρέπει ν’ αλλάζει το σύνταγμα της χώρας του κατά το γούστο του. Και δεν τους νοιάζει καν το προφανές, ότι οι μεγάλες δουλειές και οι ανοιχτές αγκαλιές του είναι με τον Ερντογάν. Στο Αγιον Ορος πάει για την ψυχή του.

Η συντυχία πάντως, με τους δύο κορυφαίους πλανητικά θώκους κατειλημμένους από δύο επιφανείς εκπροσώπους του εγωπαθούς κυνισμού, είναι από τις χειρότερες δυνατές για την οικουμένη. Ο πρόεδρος της Ρωσίας κυβερνά απολυταρχικά, με τα συντριπτικώς περισσότερα ΜΜΕ να έχουν αντικαταστήσει το κομπιούτερ με θυμιατήρι, και με τις αντιπολιτευτικές φωνές δερόμενες, συκοφαντούμενες και φυλακιζόμενες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ήθελε πολύ να κυβερνήσει απολυταρχικά, όπως φανερώνει η ευκολία με την οποία αποπέμπει όσους συμβούλους ή υπουργούς του τολμούν να διαφοροποιηθούν, και λοιδορεί τα ΜΜΕ σαν διακινητές πλαστών αντιτραμπικών ειδήσεων. Θαρρείς και χρειάζεται η επινόηση τέτοιων ειδήσεων, όταν ο πρόεδρος παράγει πάμπολλες ημερησίως.

Κατά βάθος λοιπόν, οι τραμπικοί είναι και πουτινικοί, οι δε πουτινικοί τραμπίζουν. Κι ας μην το ξέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή