Θεωρείο (03/11/20)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρωγμή» Βενιζέλου

Η παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου, με την οποία ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, έκανε κρότο και «πείραξε», όπως μου είπαν, περισσότερο και από δέκα ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί. Το γιατί είναι απλό. Η αντιπολίτευση του Τσίπρα δεν ακούγεται πουθενά παρά μόνον στον αυστηρά δικό του κόσμο. Με δύο λόγια, δεν ακουμπάει καν την κυβέρνηση. Ο Βενιζέλος όμως «μιλάει» σε ένα κοινό δικό του, που είναι ταυτόχρονα και «φιλομητσοτακικό». Δεν είναι τυχαίο το ότι κάποιοι θεωρούν πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως «αόρατη συνιστώσα» της κυβέρνησης, για να θυμηθώ έναν όρο από την περίοδο συριζαϊκής διακυβέρνησης. Ο άλλοτε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, εξάλλου, έχει δείξει πως δεν λειτουργεί έτσι και όταν έχει να πει κάτι θα το πει, χωρίς να σκέφτεται τις δημόσιες σχέσεις. Αποτέλεσμα, η αντιπολιτευτική παρέμβασή του να λειτουργήσει ως πολύ ενοχλητική «τσιμπιά» στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης.

Δίχασε

Μιας και στο επίκεντρο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, να σας αποκαλύψω και ένα παρασκήνιο. Η δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν έβρισκε όλους σύμφωνους στο Μαξίμου. Στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού, κορυφαία στελέχη διχάστηκαν, με αποτέλεσμα η δοξολογία μία να ακυρώνεται και μία να εγκρίνεται.  

Βαρόμετρο το ΚΚΕ

Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει σήμερα –διαδικτυακά– η Κ.Ο. της Ν.Δ. Με δεδομένο πως έχει πολύ καιρό να γίνει συνεδρίαση, το ερώτημα είναι γιατί τώρα; Προφανώς με τα προβλήματα να συσσωρεύονται, το Μαξίμου έκρινε πως χρειάζεται μία συνεδρίαση ως μέσο εκτόνωσης για τους βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα θα πάρουν και τον λόγο για τρία λεπτά ο καθένας. Εκεί είναι το πιο «δύσκολο», καθώς μαθαίνω ότι θα θέσουν «καυτά» θέματα. Μεταξύ αυτών θα είναι και η απαγόρευση των εκδηλώσεων της 17ης Νοεμβρίου. Το Μαξίμου είναι σε αυτή τη γραμμή, αλλά εδώ το βαρόμετρο είναι η στάση του ΚΚΕ, που παραδοσιακά είναι το πιο «σκληροπυρηνικό» και δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και τον ΣΥΡΙΖΑ…  

Ο Ιώβ… Κορρές  

Αν και αρχιτέκτονας, αποδείχθηκε μετρ της επικοινωνίας. Ο λόγος για τον Μανόλη Κορρέ, που άκουσε ό,τι τρελό μπορεί να ακουστεί για τις εργασίες στην Ακρόπολη για τα ΑμεΑ και παρ’ όλα αυτά χειρίστηκε το θέμα με μετριοπάθεια και επιστημοσύνη. Ενδεικτικά να σας πως πως χθες ξενάγησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Ιερό Βράχο και η Σία Αναγνωστοπούλου έθεσε το ερώτημα στον καθηγητή γιατί δεν έγινε… συνέδριο πριν ληφθούν οι αποφάσεις. Και όμως, ο καθηγητής απάντησε και σε αυτό ψύχραιμα και υπομονετικά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή