Νέα Δημοκρατία: Στην κάλπη με τρία διλήμματα

Νέα Δημοκρατία: Στην κάλπη με τρία διλήμματα

Σταθερότητα, οικονομία και εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες προτάσσει η Ν.Δ.

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πιο έμπειροι των εκλογικών διαδικασιών λένε πάντα πως εκλογές χωρίς διλήμματα είναι εκ προοιμίου χαμένες. Συνεπώς, στο Μέγαρο Μαξίμου με 30 μόλις ημέρες να απομένουν έως τις κάλπες της 9ης Ιουνίου ετοιμάζονται να θέσουν τα τρία βασικά διλήμματα των εκλογών, που πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα.

«Δεν μπορούμε με όχημα τη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών να ρισκάρουμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

1. Το πρώτο δίλημμα θα είναι πολιτικής φύσεως. «Η Ελλάδα τα τελευταία 4,5 χρόνια έχει μπει σε μια τελείως διαφορετική τροχιά από αυτή που ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», λένε κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας πως η πολιτική σταθερότητα, η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μπορούν να ανακοπούν στις ευρωεκλογές έπειτα από ένα κακό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση, που θα «ανατρέπει» την καθαρή εντολή που δόθηκε έναν χρόνο πριν. Αυτό το όριο το έχει θέσει ξεκάθαρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέγοντας πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019 αποτελεί τον πήχυ. Συνεπώς, ένα αποτέλεσμα γύρω στο 33% θα αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου «σήμα» σταθερότητας και απρόσκοπτης συνέχειας της κυβερνητικής πορείας. Ενα ποσοστό κάτω από αυτόν τον πήχυ θα στέλνει συγκεχυμένα μηνύματα, τα οποία «η αντιπολίτευση μπορεί να μεταφράσει πολιτικά» και η χώρα να μπει σε τροχιά αστάθειας.

2. Η οικονομία δεν μπορεί να λείπει από την εξίσωση των εκλογών γιατί στο τέλος της ημέρας «τα πάντα είναι οικονομία». Οι οικονομικοί δείκτες τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν βελτιωθεί, η ανεργία έχει πέσει, αλλά «κυρίως η ψυχολογία έχει φτιάξει», όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, καθώς στην οικονομία «τα πάντα είναι και θέμα ψυχολογίας». Συνεπώς, εάν η πολιτική σταθερότητα τεθεί υπό αίρεση τότε ο βασικότερος αντίκτυπος θα είναι στην οικονομία. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «δεν μπορούμε με όχημα τη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών να ρισκάρουμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα με πειράματα και ψήφο διαμαρτυρίας», επιμένοντας πως αυτές οι εκλογές θα έχουν και οικονομικό… αποτέλεσμα. Η ψυχολογία και η τάση της οικονομίας αποτυπώθηκαν, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, και στη μεγάλη έξοδο για τις γιορτές του Πάσχα, όπου μόνο τα αυτοκίνητα που πέρασαν τις εθνικές οδούς ήταν πάνω από 420.000, ενώ γεμάτα ήταν τα ΚΤΕΛ, τα πλοία και τα αεροπλάνα.

Νέα Δημοκρατία: Στην κάλπη με τρία διλήμματα-1
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρόσφατη επίσκεψή του στην αγορά του Αμαρουσίου. Μετά τις ολιγοήμερες πασχαλινές διακοπές, ο πρωθυπουργός θέτει σε θέση μάχης τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. ενόψει της 9ης Ιουνίου. [INTIME NEWS]

3. Το τρίτο δίλημμα έχει να κάνει με τη φύση των ευρωεκλογών. Το θέμα που έχει ήδη θέσει ο κ. Μητσοτάκης και θα θέσει ακόμη πιο εμφατικά το επόμενο διάστημα είναι τι είδους εκπροσώπηση θέλουμε στις Βρυξέλλες. «Θέλουμε να δυναμώσουμε την ελληνική φωνή στις Βρυξέλλες και στα όσα σημαντικά θα διεκδικήσουμε τα επόμενα χρόνια ή θα στείλουμε εκπροσώπους κομμάτων που δυσφημούν με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα;», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως την επόμενη πενταετία στις Βρυξέλλες θα κριθούν σημαντικά θέματα. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν είναι το μόνο κρίσιμο θέμα, καθώς συνολικά το 70% των νόμων που αφορούν το κάθε κράτος-μέλος ψηφίζεται στις Βρυξέλλες. Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν πως το ψηφοδέλτιο που έχουν καταρτίσει είναι το πιο «σοβαρό» και «αξιόπιστο» και διαθέτει τις καλύτερες επιλογές από κάθε άλλο κόμμα. Δεν είναι τυχαίο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει τους ψηφοφόρους να κοιτάξουν προσεκτικά τα βιογραφικά των υποψηφίων και όχι μόνο εκείνων που είναι πιο αναγνωρίσιμοι.

Ολα τα παραπάνω θα επικοινωνήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Kυρ. Μητσοτάκης, που από σήμερα θα βρίσκεται στο γραφείο του μετά τις ολιγοήμερες πασχαλινές διακοπές και την Παρασκευή θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, επισκεπτόμενος την ακριτική Χίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή