Tώρα να λογαριαστούμε!

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω του πρώτου κύματος της πανδημίας, διακινούσαν το σύνθημα «μετά θα λογαριαστούμε». Η θετική αντιμετώπιση της COVID-19 τότε από την κυβέρνηση τα υποχρέωσε να ξεχάσουν αυτό το σύνθημα. Σήμερα επανέρχονται με ακόμη πιο ανεύθυνο τρόπο, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφορώντας, ενώ αγνοούν προκλητικά το γεγονός πως η Ελλάδα κατέχει τη χαμηλότερη θέση στη μακάβρια λίστα μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. 

Καλό θα ήταν, όμως, να λογαριαστούμε τώρα. Να δούμε τι έλεγαν τότε, σε πρώτο χρόνο, τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και οι συνεργάτες του.

Στα τέλη Φεβρουαρίου εγκαλούσαν την κυβέρνηση γιατί ματαίωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα, ενώ έπειτα από λίγες ημέρες επιβλήθηκε το καθολικό lockdown. Οταν η κυβέρνηση, τον Μάιο, εξήγγειλε τα μέτρα στήριξης αυτών που επλήττοντο από την πανδημία, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε οι ενισχύσεις να μη δοθούν σταδιακά, αλλά εμπροσθοβαρώς. Αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης πως, εάν ακούγαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα, με το δεύτερο κύμα COVID- 19, δεν θα υπήρχε προς διάθεση ούτε ένα ευρώ. Στη συνέχεια, ενώ είχε ανοίξει με περιορισμούς η τουριστική αγορά, κατηγορούσε την κυβέρνηση γιατί δεν έκανε ατομικά τεστ στα σύνορα την ίδια στιγμή που συνεργάτες του και ο φιλικός Τύπος του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στις εισόδους της χώρας λόγω των ελέγχων. Τον Σεπτέμβριο, σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυπτε τους «παρτάκηδες», καταδικάζοντας τις απόπειρες να προστατευθεί η δημόσια υγεία από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πρόβαλλε το παράλογο αίτημα να υπάρξουν στα σχολεία τάξεις των δεκαπέντε μαθητών, ενώ υπονόμευσε την τηλεκπαίδευση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΚΚΕ και τις λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» πρωτοστάτησαν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών 20.000 ανθρώπων, ενώ πλειοδοτούσαν σε πορείες «κοινωνικής διαμαρτυρίας». 

Η μεγάλη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, βρίσκεται στις κατηγορίες που προσάπτει στην κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες και τις ΜΕΘ, καθώς παρέδωσε διαλυμένες συγκοινωνίες και μόλις 565 ΜΕΘ, που η κυβέρνηση τις υπερδιπλασίασε. Για να μην αναφερθώ στις δαπάνες για την υγεία ή στις προσλήψεις προσωπικού. 

Συνεπώς, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει συγκρίσεις, εάν επιδιώκει να αναμετρηθεί με την κυβέρνηση, υπάρχουν και τα πεπραγμένα του και οι αριθμοί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή