ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεωρείο (17/12/20)

Το σλόγκαν της καμπάνιας  

Στην τελική φάση της είναι η επεξεργασία της καμπάνιας που θα βγει στον αέρα το επόμενο διάστημα για τον εμβολιασμό. Την Παρασκευή θα υπάρξει σύσκεψη για το θέμα, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το σλόγκαν το οποίο θα συνοδεύει την καμπάνια, που θα κρατήσει μήνες και θα καλεί τους πολίτες για συμμετοχή. Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το «παίρνουμε τη ζωή μας πίσω» με διάφορες παραλλαγές, όπως «η ζωή στα χέρια μας». Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, βέβαιο ωστόσο πρέπει να θεωρείται πως η λέξη «ζωή» θα είναι στο επίκεντρο.  

Δύο ξένοι

Είναι σαφές πως Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος δεν μπορούν να συγκατοικούν για πολύ στο ίδιο κόμμα. Το πότε θα υπάρξει οριστική ρήξη εξαρτάται από μια σειρά πραγμάτων. Η διάσταση, ωστόσο, φάνηκε από μια αποστροφή της Γεννηματά σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, όπου αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ «ασόβαρο» τον Ανδρέα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα τι έχει να πει για τον Λοβέρδο που ήθελε να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφει και συμπλήρωσε ότι η ίδια ασχολείται μόνο με σοβαρά θέματα…

Πολιτικά μηνύματα… 

Την ίδια ώρα, η κοινή παρουσία του άλλοτε κυβερνητικού διδύμου Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου είχε σαφέστατα και πολιτικά μηνύματα, παρά το γεγονός πως ήταν για τη Novartis. Τούτα τα μηνύματα μπορεί να γίνουν ορατά αργότερα, καθώς η πολιτική δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αντοχής. Δεν μπορώ πάντως να μη σχολιάσω πως η παρουσίαση του βιβλίου συνέπεσε με την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή. Βίοι παράλληλοι.  

Ο μπακαλόγατος

Λοβέρδος πάντως και Τσίπρας είχαν χθες το πρώτο τους τετ α τετ, μετά την αποκάλυψη του Λοβέρδου πως ήθελε να δείρει τον τέως πρωθυπουργό. Ο Λοβέρδος είπε στον Τσίπρα πως ζήτησε το email του από συνεργάτες του για να του στείλει το βιβλίο, αλλά δεν του το έδωσαν. «Μπορεί να φοβήθηκαν γιατί είσαι ζόρικος», του απάντησε ο Τσίπρας, παραπέμποντας στη γνωστή σκηνή με τον Ζήκο στον «Μπακαλόγατο».  

Ασπίδα Αδώνιδος  

Μετά τη χθεσινή κριτική στον γ.γ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με κάλεσε στο τηλέφωνο ο προϊστάμενός του κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Μου είπε τα εξής και τα μεταφέρω: «Ο Σταμπουλίδης είναι ο καλύτερος γ.γ. της χώρας (σ.σ.: ίσως μου είπε και του πλανήτη αλλά δεν είμαι βέβαιος) και όσα είπε για το κίνημα των… νυχάδικων αποτελούν 100% θέσεις και του υπουργείου». Συνεπώς το θέμα έκλεισε. Συγχαρητήρια σε όλους για την πάταξη του κινήματος των νυχιών.