Aέρας διαφθοράς στα πανιά τους

Aέρας διαφθοράς στα πανιά τους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χ έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο για τη διοργάνωση των πανελλήνιων ιστιοπλοϊκών πρωταθλημάτων των μικρών κατηγοριών, που είναι τα πολυπληθέστερα. Σε ένα πρωτάθλημα Optimist συμμετέχουν μέχρι και τριακόσια παιδιά. Κι άλλες τόσες μαμάδες… Ο Χ, βλέπετε, έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στις μαμάδες. Είχε τον τρόπο του να τις προσεγγίζει. «Είναι καλό το παιδί σας. Πρέπει να το βοηθήσουμε να πάει μπροστά, να μη χαραμιστεί τέτοιο ταλέντο!». 

Το χούι του Χ, που συχνά γινόταν απίστευτα επίμονος, δεν το συζητούσαν ψιθυριστά μόνο πολλοί αθλητές και οι οικογένειές τους, εδώ και χρόνια. Το γνώριζαν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο οποίο εκείνος συμμετείχε: η Α, ο Φ, ο Ψ, ο Ω. Αλλά δεν τους ενδιέφερε. 

«Λειτουργούν σαν κλίκα. Κάποιοι τους παρομοιάζουν με μαφία και δεν έχουν άδικο. Αντί να βοηθούν τους ομίλους, το μόνο που τους νοιάζει είναι να διατηρήσουν την καρέκλα τους και το μερτικό τους στην “πίτα”. Γιατί τα ποσά που διαχειρίζονται είναι μεγάλα: από τις επιχορηγήσεις του υπουργείου Αθλητισμού και τα δελτία των αθλητών μέχρι την εκμετάλλευση της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας», μου έλεγε χθες ο πατέρας δύο νέων ιστιοπλόων με διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Η συγκεκριμένη οικογένεια, όπως χιλιάδες άλλες σε όλη τη χώρα, κάνει καθημερινά θυσίες για να στηρίξει τα παιδιά της σ’ ένα άθλημα δύσκολο· που δεν γεμίζει στάδια, δεν προσελκύει χορηγούς, δεν εντυπωσιάζει με ρεκόρ και κοστίζει ακριβά. Για να τα βοηθήσει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους: ένα μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος τους. 

Μου είπε κι άλλα αυτός ο πατέρας, που πάντα ακολουθεί τον γιο και την κόρη του στις αποστολές του εξωτερικού, «γιατί κανείς δεν θα τολμήσει το παραμικρό εάν ξέρει πως βρίσκομαι κοντά». Μου μίλησε για ανθρώπους με βεβαρημένο ποινικό μητρώο σε θέσεις-κλειδιά, για συζύγους που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ, στο οποίο «δεν υπάρχει αθλητής ή γονιός ούτε για δείγμα», για καταγγελίες που πετάγονταν στον κάλαθο των αχρήστων. 

Αυτή η δυσωδία δεν είχε φτάσει, άραγε, ποτέ σε κανένα υπουργείο, σε κανέναν εισαγγελέα; Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον Χ στερεί από τους πάντες το επιχείρημα «δεν είχαμε ακούσει τίποτα». Τώρα που όλοι οι αρμόδιοι ξέρουν, τι θα κάνουν;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή