Ενα μπράβο στον πρύτανη ΑΠΘ

Ενα μπράβο στον πρύτανη ΑΠΘ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου διέσωσε την τιμή των πρυτάνεων, των καθηγητών των ΑΕΙ, το κύρος των ίδιων των ΑΕΙ και, κυρίως, διέσωσε το κύρος της δημοκρατικής πολιτείας, γιατί τήρησε τον νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε. Και ως γνωστόν, στον ιδιόμορφο χώρο των ελληνικών πανεπιστημίων, η τήρηση των νόμων είναι υπόθεση υψηλού κινδύνου. 

Τι έκανε ο πρύτανης; Ενημέρωσε την εισαγγελία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων στον χώρο ευθύνης του. Και η εισαγγελία, ως ώφειλε, κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. να επιβάλει την τάξη, εκδιώκοντας τους καταληψίες από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. 

Είναι διακηρυγμένη θέση των κομμάτων σύμπασας της Αριστεράς πως ο νόμος Κεραμέως «θα καταργηθεί στην πράξη», όπως λένε. Προφανώς πιστεύουν πως μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα νομοθετεί μετά τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, των ομάδων, των παραφυάδων και των κάθε λογής σεχτών της Αριστεράς. Και είναι λογικό να εμφορούνται από παρόμοιες αντιλήψεις, καθώς ελάχιστη σχέση έχουν με το πολίτευμα της φιλελεύθερης δημοκρατίας, στο οποίο η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. 

Ο κ. Ν. Παπαϊωάννου απέδειξε πως όταν υπάρχει αποφασιστικότητα τηρούνται οι νόμοι και οι διαδικασίες, στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα μηδενικής ανοχής στους επίδοξους καταληψίες, αλλά και στους λοιπούς συναδέλφους του πρυτάνεις. Ελπίζω και οι μεν και οι δε να το έλαβαν. 

Από αυτό το επεισόδιο, είδαν το φως της δημοσιότητας και κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ετσι μάθαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και νεολαία στη Θεσσαλονίκη, καθώς μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο γραμματέας της. Το δεύτερο που μάθαμε ήταν πως από τους 31 συλληφθέντες οι 19 ήταν εξωπανεπιστημιακοί, τεκμηριώνοντας έτσι την άποψη πως η ενδοπανεπιστημιακή βία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξωπανεπιστημιακή. Το τρίτο που μάθαμε τεκμηριώνει απόλυτα το δεύτερο. Ο 34χρονος, που η στιγμή της σύλληψής του έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, είναι σεσημασμένος αναρχοτραμπούκος, ο οποίος με σιδερογροθιά ήταν ο δράστης επιθέσεων εις βάρος φοιτητών στους χώρους του πανεπιστημίου. 

Είναι αναμενόμενο πως ο πρύτανης του ΑΠΘ θα δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις από την ενορχηστρωμένη επίθεση των κομματικών νεολαιών της Αριστεράς με τους ομοϊδεάτες καθηγητές. Στόχος τους, να μην επαναληφθεί η τήρηση του νόμου και των διαδικασιών. Ελπίζω ο πρύτανης να αντέξει, γιατί η διακύβευση είναι η αξιοπιστία των θεσμών και οι ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή