Από τον Μένιο ξίγκι…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τούτες τις μέρες, του οβελία τα ξίγκια έχουν την τιμητική τους, κυρίως ως «λίγη πετσούλα» την ώρα του σουβλίσματος. Ισως γι’ αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να βγάλει και από την υπόθεση Φουρθιώτη ξίγκι. Το πασχαλιάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» (30.4.2021) είχε ένα κολάζ που έδειχνε το Μέγαρο Μαξίμου με ένθετη τη φωτογραφία του κ. Μένιου Φουρθιώτη. Ο τίτλος ήταν «Ω, τι υπόκοσμος μπαμπά!», χωρίς να διευκρινίζεται αν εννοούν τον πατέρα της τηλεπερσόνας ή τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Στον υπότιτλο διαβάζουμε «Ποιοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση Φουρθιώτη. Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν πως η περσόνα της trash TV έγινε αγαπημένο παιδί του Μαξίμου».

Στις εσωτερικές σελίδες, υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ στο οποίο ουδόλως αναφέρονται αυτοί που «προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση Φουρθιώτη». Εικάζουμε ότι θα είναι οι ίδιοι που «προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση Λιγνάδη», τα ονόματα των οποίων είναι επίσης άγνωστα. Το σίριαλ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν ακόμη μία προσπάθεια να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ξίγκι, κι ας μην είχαμε Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέρος του υπότιτλου, πράγματι η «Αυγή» δημοσίευσε πολλά ντοκουμέντα. Μόνο που αυτά όχι μόνο δεν αποδεικνύουν ότι ο κ. Φουρθιώτης ήταν «αγαπημένο παιδί του Μαξίμου», αλλά δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Στην εφημερίδα καταγράφεται η μακρά αλληλογραφία του σταρ του ευτελούς θεάματος με τις αρμόδιες για την προστασία υψηλών προσώπων αστυνομικές αρχές, ώστε να αποκτήσει ο παρουσιαστής τη συνοδεία που επιθυμούσε. Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, ο τηλεπαρουσιαστής έστειλε τα τελευταία δύο χρόνια στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας 19(!) επιστολές, με τις οποίες κατήγγειλε πράγματα και θάματα (έλεγε ότι «δύο άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στο σπίτι μου, την ώρα που μέσα σε αυτό βρισκόταν η ξαδέρφη μου», ότι «δύο άγνωστοι επιβαίνοντες σε μηχανή προκάλεσαν πυρκαγιά σε κουβούκλιο», ότι «δεν δίστασαν να πλησιάσουν πρόσωπο της οικογένειάς μου με το αυτοκίνητό τους, ωθώντας το προκειμένου να βγει εκτός δρόμου» κ.ά.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει από την ανάγνωση αυτού του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ είναι: τι σόι «αγαπημένο παιδί του Μαξίμου» ήταν ο κ. Φουρθιώτης που χρειάστηκε δύο χρόνια και 19 επιστολές με φοβερές καταγγελίες στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να αποκτήσει τελικώς τη συνοδεία τριών αστυνομικών και μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας για την 24ωρη φύλαξή του; Είναι τόσο ανίσχυροι οι Ελληνες πρωθυπουργοί που επιτρέπουν τα «αγαπημένα τους παιδιά» να ταλαιπωρούνται, ώστε πρώτα να πάρουν έναν αστυνομικό για τρεις μήνες, έπειτα από 10 επιστολές και παρακάλια να αυξηθούν σε δύο και ύστερα από (μάλλον σκηνοθετημένες) πολλές επιθέσεις να αποκτήσουν το στάτους VIP;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή