Μια στη φωτιά και μια στο πέταλο

Μια στη φωτιά και μια στο πέταλο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στον κακό χαμό, υπάρχει και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ: δεν αρκεί, λέει, που δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει «ο δασικός πλούτος και η βιοποικιλότητα και οι περιουσίες των κατοίκων», είπε η βουλευτής του κ. Χαρά Καφαντάρη (Στο Κόκκινο, 4.8.2021).

Αυτή η κριτική είναι θεμιτή απ’ όλους πλην του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό επειδή η δική τους κυβέρνηση έφτιαξε ένα νέο αρνητικό στάνταρ για πυρκαγιές. Αναφερόμαστε φυσικά στους 102 νεκρούς στο Μάτι· το προηγούμενο το είχε «επιτύχει» η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή με 63 νεκρούς στην Ηλεία.

Δυστυχώς μετά το Μάτι μετράμε (και φοβόμαστε) τις δασικές πυρκαγιές αλλιώς: με νεκρούς και όχι με καμένα στρέμματα και σπίτια. Καλώς ή κακώς στην τρέχουσα πολιτική το μεγαλύτερο βάρος έχει η νωπή εμπειρία και όχι το ιδανικό που δεκαετίες τώρα πουλά η Αριστερά και αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει. Μετά τις απανωτές κρίσεις, που ζήσαμε, οι πολίτες ζυγίζουν τα πράγματα με το τι μπορεί να γίνει και όχι αν «ένας άλλος κόσμος» χωρίς δασικές πυρκαγιές είναι εφικτός.

Αυτό φυσικά απέχει από το «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δικαιούται διά να ομιλεί», όπως έλεγε ο αείμνηστος Μένιος Κουτσόγιωργας. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ για δικό του όφελος πρέπει να μη θυμίζει τις στιγμές που τον μαύρισαν. Οπως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, έτσι στο σπίτι του καμένου (κυριολεκτικώς και όχι του πρώην συνεταίρου) δεν ζητούν παραιτήσεις την ώρα που μαίνεται φωτιά. Να σημειώσουμε ότι δεν είδαμε παραιτήσεις για το Μάτι ακόμη και όταν έσβησε η πυρκαγιά. Και είναι αστείο να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητσοτάκη ότι «κάνει καταδρομικές και απολύτως προστατευόμενες επισκέψεις στις οχτώ το πρωί, για να αποφύγει να συναντήσει» τους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας τουλάχιστον εμφανίστηκε πιο σοβαρός όταν τουίταρε «Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται». Τελεία και παύλα. Ομως τα μηνύματα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιφατικά. Τη μία μέρα το κόμμα ανακοινώνει «Αυτές τις δύσκολες ώρες που μετράμε τις πληγές μας η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα αποκαΐδια είναι μια πρακτική που δεν μας αφορά» (4.8.2021) και την επόμενη η θυγατρική του οργάνωση στην Εύβοια δηλώνει ότι «το “επιτελικό κράτος” του κου Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε ότι είναι πουκάμισο αδειανό. Αφησε το νησί στο έλεος της πύρινης λαίλαπας (…) Δεν φτάνει ο ηρωισμός των ανθρώπων όταν η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και το μόνο που τη νοιάζει είναι να κρύψει επικοινωνιακά τα λάθη και τις εγκληματικές καθυστερήσεις και αμέλειες». (5.8.2021).

«Να οργανωθούμε παιδιά», που ’λεγε και το παλιό ανέκδοτο με τους Κνίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή