Τυφλά σημεία στο ραντάρ της πανδημίας

Τυφλά σημεία στο ραντάρ της πανδημίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες μέρες περνάει ο Παύλος Πολάκης. Οι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από σχόλια πικραμένων/οργισμένων υποστηρικτών του. Πρώην υποστηρικτών του, για να είμαστε ακριβείς, αφού ο εμβολιασμός του έχει λαβώσει τη δημοφιλία του, ειδικά στο ακροατήριο των αντιεμβολιαστών και των αρνητών του κορωνοϊού.

«Τρυπήθηκες! Κόψε και το μουστάκι τώρα». «Σε είχαμε στήριγμα, τώρα πάμε αλλού». «Δέκα μέτρα κάτω από τη γη μπήκες στα μάτια μας». «Μας πούλησες. Μόνο με Γιώργο Τράγκα και Γρηγόρη Πετράκο από εδώ και πέρα για να πάρουμε πίσω τη λευτεριά μας». Αυτό το μικρό απάνθισμα σχολίων είναι ενδεικτικό των σεισμικών δονήσεων που προκάλεσε στο κοινό του η είδηση ότι εμβολιάστηκε.

Θα μπορούσαν να είναι διασκεδαστικά όλα αυτά – ιδιαίτερα οι μακροσκελείς αναρτήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας (με τις συνήθεις ανορθογραφίες και το overdose κεφαλαίων γραμμάτων) με τις οποίες προσπαθεί να πείσει όσους κάποτε τον αποθέωναν ότι δεν κιότεψε, όπως τον κατηγορούν. Δυστυχώς, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας δεν αφήνει το χειλάκι μας να σκάσει.

Ολοένα και περισσότερες περιφερειακές ενότητες μπαίνουν στο «κόκκινο». Τα μέτρα σε μεγάλο βαθμό δεν τηρούνται. Το σύστημα υγείας πιέζεται. Το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ίσως εξελιχθεί σε τσουνάμι. Νοσούντες αντιεμβολιαστές αρνούνται να λάβουν θεραπευτική αγωγή. Αναρρώσαντες αντιεμβολιαστές απειλούν με μηνύσεις τους γιατρούς που τους διασωλήνωσαν. Εμβολιασμένοι μολύνονται και νοσούν (ελαφρύτερα, ευτυχώς). Και μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει εκτιναχθεί, ο πιο αντικειμενικός δείκτης για την πορεία της πανδημίας, και ο πιο αμείλικτος, ο αριθμός των θανάτων, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ούτε εφησυχασμού – και ας μίλησε για «σημάδια συρρίκνωσης» ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης προ ημερών στην επίσημη ενημέρωση.

Ας δούμε κάποιες πρόσφατες ημερήσιες καταγραφές νέων λοιμώξεων και θανάτων σε ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία 5.923 κρούσματα, 69 νεκροί· Μεγάλη Βρετανία 38.975 κρούσματα, 191 νεκροί· Γερμανία 6.679 κρούσματα, 26 νεκροί· Ελβετία 3.550 κρούσματα, κανένας νεκρός. Το ίδιο και στη Σουηδία, με 2.036 νέα περιστατικά COVID-19. Ελλάδα: 2.400 κρούσματα, 47 θάνατοι στην αρχή της εβδομάδας, 2.170 και 43, αντίστοιχα, την Πέμπτη.

Εχουμε θέσει ξανά το ερώτημα: τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; Οτι ο κορωνοϊός χτυπάει περισσότερο τους Ελληνες; Οτι το ελληνικό σύστημα υγείας δεν δουλεύει καλά και αυξάνεται η θνητότητα; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Οι θάνατοι αποτελούν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο προβολή του αριθμού των φορέων που υπάρχουν στην κοινότητα. Μήπως η υποδήλωση είναι η απάντηση; Και τα «τυφλά σημεία» στην επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας;

Ολα αυτά κάνουν πολλούς να ανησυχούμε σφόδρα. Την κυβέρνηση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή