Πετράκοι και πετριές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως συνθέτης είναι μέτριος. Αλλά επειδή De gustibus non est disputandum (τα γούστα δεν μπορούν να συζητούνται), ας το κρίνουμε ποσοτικά, όχι ποιοτικά: ούτε πενήντα τραγούδια του δεν έχουν κυκλοφορήσει από το 2003, που ξεπετάχτηκε μέσα από ένα ριάλιτι, το Fame Story, κι αυτά με ελάχιστη έως μηδαμινή ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό. Ως στιχουργός και ερμηνευτής είναι μετριότατος – εδώ μπορώ να επικαλεστώ το δικό μου γούστο.

Ως πωλητής, πάντως, ο Γρηγόρης Πετράκος είναι καλός. Τι πουλάει; Τον εαυτό του ως γενναίο αντιεμβολιαστή και ατρόμητο επικριτή της κυβέρνησης, της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των εμβολιασμένων. Μέσα από τις φλογερές αναρτήσεις του καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, «τη νέα κανονικότητα, την παγκόσμια υγειονομική δικτατορία, την κατάργηση της ατομικής ελευθερίας, την τεχνητή φτωχοποίηση των ανθρώπων, τη δυστοπική κοινωνία που ονειρεύονται και τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις». Υμνεί την Ελλάδα «των αρετών, της ανδρείας, της ελευθερίας, του μέτρου, της σωφροσύνης, του σεβασμού, της δικαιοσύνης, της άμιλλας, της φιλοσοφίας και των τεχνών». Αυτή την Ελλάδα την οποία θεωρεί μόνο δική του και των ομοφρονούντων. Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε παραπλανημένοι και υποταγμένοι, άρα δεν δικαιούμαστε να είμαστε μέρος της.

Ο αυτόκλητος ηγέτης των αρνητών της σοβαρότητας της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων ανέλαβε προ ολίγων μηνών τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα στο κόμμα του Γιώργου Τράγκα. Νέο μετερίζι, περισσότερες αντισυστημικές κορώνες προς άγραν μελλοντικών ψηφοφόρων. Το θέμα δεν είναι αυτό, η φιλοδοξία δηλαδή του κυρίου Πετράκου, η πετριά του να γίνει πολιτικός. Ούτε ο πρώτος είναι που βλέπει τη δημοσιότητα σαν άτι για να καλπάσει προς τη Βουλή ούτε, φευ, ο τελευταίος. Οι πρωινές και μεσημεριανές ζώνες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ως τι τον καλούν; Ως ειδικό; Ως θεσμικό παράγοντα; Ως έναν γραφικό που θα ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασης; Τι περιμένουν να ακούσουν από εκείνον εκτός από επικίνδυνες σοφιστείες («η μάσκα είναι άχρηστη») την ώρα που σχεδόν 16.500 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες ανεμβολίαστοι χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ; Του προσφέρουν βήμα και μετά εξανίστανται, τάχα μου, εναντίον του. Ουσιαστικά τον νομιμοποιούν στο όνομα του infotainment. Ομως ο συγκεκριμένος κύριος ούτε μας ενημερώνει ούτε μας διασκεδάζει. Ας συνειδητοποιήσουν οι τηλεοπτικοί οικοδεσπότες του πόση ζημιά κάνουν δίνοντάς του θέση στους καναπέδες τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή