Αγάπη μόνο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ελαφρολαϊκός συγγραφέας Πάολο Κοέλιο ανησυχεί επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει «ρωσοφοβία». Δεν ξέρω αν εννοεί τα σαράντα πέντε εκατομμύρια των Ουκρανών. Αυτοί πάσχουν από την ασθένεια αυτή εδώ κι έναν αιώνα. Κατά τον κ. Κουτσούμπα, είναι θύματα της προπαγάνδας που για να δυσφημήσει τη σταλινική κολεκτιβοποίηση, τους έστειλε τον λιμό τη δεκαετία του τριάντα. Βέβαια, ο σοφός βλέπει αυτό που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να δούμε. Βιρτουόζος της μπαλαφάρας, έχει πει ότι αν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, το Σύμπαν θα συνωμοτήσει για να σου το δώσει. Υποθέτω ότι οι Ουκρανοί δεν ζήτησαν πειστικά από το Σύμπαν να συνωμοτήσει για να μην εισβάλει ο Πούτιν στη χώρα τους. Ενδεχομένως να του ζήτησαν το αντίθετο. Να μπει ο ρωσικός στρατός, να σκοτώσει γυναικόπαιδα, να τους ξεριζώσει, ώστε να μπορέσουν να διασπείρουν σε όλη την οικουμένη τον φοβερό ιό που τους τρώει τα σωθικά, τη ρωσοφοβία. Αγάπη μόνο, που θα ‘λεγε και η Νατάσσα η Μποφίλιου.

Eλλην διεθνολόγος και δεν ξέρω τι άλλο, ονόματι Μάζης, έριξε τα δικά του φώτα πάνω στην εισβολή και στη στρεβλωτική προπαγάνδα της άγριας Δύσης. Παρέθεσε αδιάσειστα στοιχεία. «Δεν σας κάνει εντύπωση που ο ρωσικός στρατός προήλασε σε τόσες περιοχές χωρίς να συναντήσει αντίσταση; Γιατί; Επειδή το 50% των Ουκρανών τον περίμεναν να τους απελευθερώσει». Δεν έχει σημασία αν τα ρωσικά στρατεύματα προήλαυναν στην ύπαιθρο και στα χωράφια και μόλις έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές έγινε σφαγή. Σημασία έχει ότι οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τις επιστημονικές του υποθέσεις. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι Ουκρανοί πρόσφυγες ενδέχεται να φτάσουν τα είκοσι πέντε εκατομμύρια. Oσοι μείνουν είναι το 50% του κυρίου διεθνολόγου που περίμεναν τον Ρώσο απελευθερωτή. Είναι οι υγιείς που δεν κόλλησαν ρωσομφοβία. Αχ, Νατάσσα. Αγάπη μόνο.

Eχω κι εγώ τη θεωρία μου. Εδώ και μήνες, ο άγιος Μόσχας Κύριλλος, πνευματικός πατέρας του επίτιμου διδάκτορα του ΕΚΠΑ Βλαντιμίρ Πούτιν, τον προτρέπει να βομβαρδίσει την Ουάσιγκτον, πρωτεύουσα της δυτικής διαφθοράς. Ο Μπάιντεν τα έκανε πάνω του και έβαλε τον Ζελένσκι να τον προκαλέσει. Τι να κάνει κι αυτός. Πόσες γκριμάτσες του κωμικού να αντέξουν τα ατσάλινα νεύρα του; Ανέθεσε τα περαιτέρω στους στρατηγούς του και έτσι ο Μπάιντεν κέρδισε κάποιο χρόνο ζωής.

Oμως το Σύμπαν ξαγρυπνά. Θα έρθει και η ώρα του. Αγάπη μόνο, Νατάσσα μου. Συμπέρασμα: Ο Πάολο Κοέλιο είναι ο πνευματικός ηγέτης της πονόψυχης Αριστεράς, των αντιεμβολιαστών και των πάσης φύσεως λαϊκιστών της Δεξιάς. Την ξέρει τη δουλειά ο ελαφρολαϊκός. Αγάπη μόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή