90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14-4-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΛΥΣΗ: Βερολίνον, 13 Απριλίου – Σήμερον το απόγευμα εδημοσιεύθη διάταγμα δι’ ου διαλύονται αι επιθετικαί ομάδες του κόμματος των εθνικοσοσιαλιστών. Το διάταγμα στηρίζεται επί του 48ου άρθρου του γερμανικού συντάγματος και προβλέπει ότι όλοι οι σχηματισμοί των εθνικοσοσιαλιστών στρατιωτικού ή ημιστρατιωτικού χαρακτήρος διαλύονται.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Εις το Μοντρέ της Ελβετίας έλαβε χώραν κατά τας ημέρας αυτάς μία διεθνής συνδιάσκεψις της ωρολογοποιίας, εις την οποίαν μετέσχον 150 πρόσωπα, αντιπροσωπεύοντα τους ωρολογοποιούς 13 ευρωπαϊκών κρατών. Η συνδιάσκεψις αύτη, η οποία συνεκλήθη χάριν της προστασίας των συμφερόντων των βιομηχάνων και των μεταπωλητών ωρολογίων, απειλουμένων από την φθηνήν παραγωγήν, κατέληξεν εις την έγκρισιν ψηφίσματος, δι’ ου συνιστάται εις τους παραγωγούς όπως προσπαθήσουν να προσαρμόσουν την παραγωγήν των εις τας πραγματικάς ανάγκας της καταναλώσεως.

ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ: Επειτα από τριών περίπου αιώνων επεξεργασίαν η Γαλλική Ακαδημία εξετύπωσε τέλος την περίφημον γραμματικήν της γαλλικής γλώσσης, της οποίας η σύνταξις είχε ανατεθή εις αυτήν. Η ανάθεσις αυτή είχε γίνει τον Απρίλιον του 1634, αλλά μόνον κατά το 1928, τη επιμονή του ακαδημαϊκού Αμπέλ Ερμαί, η Ακαδημία απεφάσισε τέλος να εργασθή συστηματικώς διά την αποπεράτωσιν του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT